2.1.2019

Työvuosi 2018

Näillä paikkakunnilla kävin
kouluttamassa. Kuva on tehty
Zeemapsilla.
Olen toiminut 10 vuotta freelancerina (siitä ensimmäiset 5 v. päätoimen ohella) ja 10 vuotta digiteemojen kouluttajana. Tänä vuonna olen jatkanut sivutoimista työskentelyä TAMKissa mm. vuodenvaihteessa päättyvissä Digiosalliseksi- (ks. bloggaus) ja Kohti reformia! -hankkeissa. Joulukuussa aloitin digipedagogisena asiantuntijana Kiipulan ammattiopistolla sen kaksivuotisessa digistrategiahankkeessa. 

Tein alle Canvalla infograafin vuoden töistäni. Sitä ennen kerron blogijulkaisujen kautta poimintoja siitä, mitä olen vuoden aikana oppinut. Seuraavan kappaleen hyperlinkit vievät sovelluksista kertoviin blogijulkaisuihin.Mitä opin ja mistä bloggasin?


Ostin alkukesästä 360-kameran ja se on avannut hienoja mahdollisuuksia etenkin virtuaalimatkoihin. Niistä olen blogannut jo kolme kertaa (Tour CreatorGoogle Expeditions ja Roundme) ja lisää tulee alkuvuodesta. Opettelin myös itselleni uusia animaatiosovelluksia (Draw and TellPowtoon ja Biteable), joista ihastuin helppouden vuoksi etenkin Biteableen. Syksyllä tutkin uusia lisätyn todellisuuden sovelluksia ja bloggasin Mergestä ja Figmentistä. Lisäksi syvensin osaamista henkilöbrändäyksestä ja tein laajan koonnin verkkopedagogiikasta sekä bloggasin uudehkoista H5P-työkaluista, jotka monelta löytyvät Moodlesta tai Mobie eSmartista. Padletille en ole löytänyt hyvää täysin maksutonta vaihtoehtoa (tässä yritys), mutta lakkautetulle Todaysmeet-chatille löytyy useita korvaajia.

Osallistun paljon erilaisiin seminaareihin, niin että olen niissä myös puhumassa tai työpajaa vetämässä. Ilman tällaisia velvotteita osallistuin Educaan ja SETT-messuille sekä yli 20 webinaariin. Tärkein vuosittainen tapahtuma minulle on ITK-konferenssi Aulangolla. Toiseksi tärkein BETT-opetusteknologiamessut Lontoossa. Siellä en kuluneena vuonna ollut, mutta kolmen viikon päästä taas lähden. Jos tapahtuman anti kiinnostaa, liity suomalaisten FB-ryhmään ja/tai lue 2018 matkakertomuksia. (Tuon tähän tammikuun aikana linkin 2019 matkakertomuksiin.)


Blogini luetuin julkaisu oli koonti muuttuneista ja poistuvista sovelluksista


Blogijulkaisujeni määrä (30) pysyi lähes viime vuosien tasolla. Sivunäyttöjä blogissa on ollut 2012 alkaen lähes 400 000, joista noin 112 000 kuluneena vuonna. Tämän lisäksi olen kirjoittanut aktiivisesti Digiosalliseksi- ja Ainetiimit-blogeihin ja satunnaisesti omaan puutarhablogiini.

Kaikkien aikojen kymmenen luetuinta julkaisuani näet blogin sivupalkista. Kuluneen vuoden suosituin julkaisuni on samalla koko bloggaushistoriani luetuin juttu. Sitä on luettu peräti tuplasti toiseksi suosituimpaan verrattuna. Aihe oli ajankohtainen ja tarpeellinen ja jatko-osa on ollut tekeillä pitkin syksyä, muttei vieläkään ole löytynyt aikaa sen viimeistelyyn ja julkaisemiseen. 

Lähetin 700 tviittiä ja 3000 seuraajan raja ylittyi - alla vuoden tykätyin tviittiniAiemmat vastaavat kirjoitukseni


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.