30.12.2013

Nettilaskurit ja uusi vuosi

Kaipaatko laskuria laskemaan aikaa vuodenvaihteeseen, seminaariin, kesälomaan tai vaikka tenttiin? Sellaisia löydät verkosta. Koodausosaamista ei tarvita, kerro vain tapahtuman nimi ja aseta haluamasi ajankohta, niin saat valmiin koodin, jonka voit kopioida verkkosivulle. Jos tuot koodin tällaiseen Blogger-blogiin, valitse muokkausvalikosta html-näkymä, ennen kuin sijoitat koodin tekstin joukkoon. Muutoin koodi tulee näkyviin animaation sijaan tekstinä. Kaksi alla olevaa laskuria ovat www.clocklink.com-sivuston Count Down & Up -kohdasta.

Laskuri PAOK-verkoston hankeajan päättymiseen:

Sama toisinpäin eli laskuri PAOK:n alusta asti tähän päivään:


Laskurini.fi-sivulta löytyy laskureita liittyen matematiikkaan, rahaan, terveyteen, urheiluun ja viihteeseen. Alla muutama esimerkki:
    http://www.laskurini.fi/viihde/paivalaskuri
  • Uuteen vuoteen kuuluu monella kuohuva. Alkoholilaskuri kertoo milloin prosentit ovat poissa ja paljonko on urheiltava, jotta juomien kaloreista pääsee eroon.
  • Päivälaskurilla voi tarkastella kahden päivämäärän välistä aikaa. Oheinen kuva näyttää yhteenlaskettuna työsuhteideni keston PAOK:ssa huhtikuun 2014 loppuun asti. Tuossa lähes 45 000 tunnissa ovat kuitenkin mukana vapaa-aika ja yöunet.
  • Ikälaskurin ansiosta tiedän, milloin ensi vuonna on kulunut 7000 päivää häistämme. Jos puolisoni ei tätä bloggausta satu lukemaan, niin yllätys on taattu. Suomessa juhlitaan syntymäpäiviä, Hollannissa aikuiset juhlivat yleisemmin ja suurella joukolla hääpäiväänsä. Kuka keksii järjestää 10 000 avioliittopäivän juhlat?
Adventtikalentereita on nykyisin verkko ja mobiililaitteiden sovelluskaupat pullollaan. Se  kannattaa marraskuussa muistaa, jos sait hiljattain Korvatunturilta tabletin.
Jos taas kaipaat vain kelloa ilman laskuria, niitäkin löytyy. Vaihtoehtoja on runsaasti ja omasta kuvasta tai logostakin voi sellaisen tuunata. Tämä kello on sivulta: www.clocklink.com

Blogeissa ja verkkosivuilla on mukava muistaa yleisiä juhlapäiviä, mutta erityisesti sivuston teemaan liittyviä merkkipäiviä. Omien kuvien käytön vaihtoehdoksi verkosta löytyy paljon kuvia, joita on lupa käyttää. Flickr-kuvienjakopalvelussa niihin pääsee käsiksi tekemällä perushaun jälkeen tarkennetun haun (Advanced Search) ja valitsemalla sitten alimpana olevasta kohdasta: "Only search within Creative Commons-licensed content". Vaikka sivusto tarjoaa kirjautumista, sitä ei tarvitse tehdä. Julkiset organisaatiot yksi toisensa jälkeen näyttävät tietojaan avaavan yhteiseen käyttöön. British Library latasi hiljattain miljoona kuvaa Flickriin uudelleenkäyttöä varten. Tästä löydät linkit kirjaston jakamiin kuviin ja uutiseen aiheesta.

Kuva: The British Library. Image taken from page 80 of 'Poets' Wit and Humour.
Selected by W. H. W. Illustrated, etc'.
Monesti käyttämäni tekstigeneraattorit tarjoavat välkkyvää viihdettä, tosin usein ilman ääkkösiä. Sellainen on esim. www.glitter-graphics.com/myspace/text_generator.php, jolla alla oleva toivotus on tehty. Sivustolta löytyy myös samantyylistä kuvamateriaalia ja taustakuvia. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogini lukijoille!



 
-  -  -
Tämä kirjoitus on julkaistu samanaikaisesti myös PAOK-verkoston blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.