17.3.2020

Sanapilvet opetuksessa

Sanapilvessä on puhekuplan muodossa sanoja hallituksen koronan torjuntatoimista.
Lue myös päivittyvä bloggaukseni
Vinkkejä etäopetukseen!


- - - - -

Sanapilvet ovat yksinkertaisia työkaluja, joiden avulla voidaan ryhmän kanssa yhdessä tai jokainen oppija yksin luoda sanapilven. Ideana on kerätä sanoja niin, että mitä useammin tietty sana on mainittu, sen suuremmalla se kuvassa näkyy.

Hyödynnä AnswerGardenia esimerkiksi niin, että kysyt etäoppitunnin päätteeksi palautetta etäopiskelusta tai itse sisällöstä. Tai anna läksyksi sanapilven tekeminen opiskellun kappaleen keskeisimmistä käsitteistä tai tällä viikolla opituista englannin sanoista.

Kuvassa on WordArtilla tehty sanapilvi hallituksen eilen julkaisemasta 19 kohdan listasta korona-viruksen torjumiseksi. Siitä on poistettu täytesanoja (ja, sekä, kuten,..). Jotta kuvan voisi jakaa niin, että pienelläkin fontilla kirjoitetut sanat saa klikkaamalla näkyviin, täytyisi kuva tallentaa palveluun, mikä onnistuu vain kirjautumalla. Kirjautumatta sen voi tallentaa kuvana.

Alla on kaksi ohjevideota, jotka tein tammikuussa Oulun yliopiston yhdelle hankkeelle. Videoilla esitellään minusta parhaat sanapilvisovellukset ja ne toimivat kaikilla laitteilla ilman kirjautumista.


Yhteiset sanapilvet AnswerGardenillaWordArt: jokainen tekee oman sanapilvenSanapilvet opetuksessa

Diasarja esittelee maksuttomia ja kirjautumatta toimivia sanapilvisovelluksia, mm. WordArt ja AnswerGarden. Niitä voi hyödyntää mm. opetuksessa, luennoilla, konferenssiesityksissä ja kehittämistyössä. Lisää diasarjoja ja bloggauksia verkon sovelluksista ja digipedagogiikasta: https://www.matleenalaakso.fi/p/koulutusdiat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti