Sähköiset kokeet

Sähköinen arviointi on lisääntynyt Suomessa eri kouluasteilla osin sähköistyvien ylioppilaskokeiden innoittamana. Alla on linkkejä erilaisiin sähköisiin kokeisiin, jotta voit tutustua niihin ensin oppijan näkökulmasta. Sivun alaosan usein päivittyvästä diasarjasta löydät ohjeita opettajille.

Alla esiteltävien maksuttomien sosiaalisen median työkalujen kannattaa hyödyntää oppilaitoksen sähköistä oppimisympäristöä. Itse koulutan suomalaisen Mobien OnEdu/eSmart -oppimisympäristön koe- ja tehtävätyökaluja (mm. H5P), joita esittelen omalla sivullaan. Olen myös yksi Digabi-kouluttajista, mutten enää ole ylläpitänyt osaamistani viimeisimmistä muutoksista sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen (ks. digabi.fi  ja digabi.fi ja perustiedoista kevään 2016 Digabi-diani).

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.9.16

    Quizletissä German food adjectives (sa-en) oli kyllä virheitä, joten laatisin oman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta! Quizletiin voi kuka tahansa tehdä kyselyitä, joten valitettavasti mukana on virheitäkin. Oma kielitaitoni ei kerro, mikä siinä on väärin, mutta kopioin kyselyn itselleni, vaihdoin kieliksi suomi-saksa ja avasin se viikoksi kaikille kirjautuneille käyttäjille muokattavaksi salasanalla: herkku. Kysely löytyy osoitteesta: https://quizlet.com/150168198/

    Quizlet-kysely on siis todella helppo tarkistaa ennen kuin sen linkkaa oppijoilleen. Yhdellä klikkauksella sen voi myös kopioida ja korjata virheet. Opettajien kannattaa asetuksissa kertoa olevansa opettajia. Tämä tieto näkyy aina kyselyn yhteydessä ja tuo siten luotettavuutta näihin kyselyihin. Quizlettejä tekevät paljon myös lapset ja nuoret itselleen ja toisilleen. Pienistä virheistä huolimatta se tukee heidän oppimista.

    VastaaPoista