Sähköiset kokeet

Sähköinen arviointi on lisääntynyt Suomessa eri kouluasteilla osin sähköistyvien ylioppilaskokeiden innoittamana ja näkyy trendinä muissakin Pohjoismaissa. Alla on linkkejä erilaisiin sähköisiin kokeisiin, jotta voit tutustua niihin ensin oppijan näkökulmasta. Sivun alaosan diasarjasta löydät ohjeita opettajille.

Alla esiteltävien ja ainakin peruskäytön osalta maksuttomien verkon työkalujen ohella kannattaa hyödyntää oppilaitoksen pilvipalvelua (Office355 tai Google) ja sähköistä oppimisympäristöä. Jos  käytät Mobie OnEdu/eSmart -oppimisympäristöä tai teillä on käytössä H5P-työkalut esim. Moodlessa, tutustu niiden ohjeisiin tällä sivulla. Olin myös yksi Digabi-kouluttajista, mutten enää ole ylläpitänyt osaamistani sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen (ks. digabi.fi  ja abitti.fi sekä Digabi-diat 2016).

Alla ensin laaja 124 dian paketti lokakuulta ja sen jälkeen tiiviimpi versio joulukuisesta webinaarista.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.9.16

    Quizletissä German food adjectives (sa-en) oli kyllä virheitä, joten laatisin oman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta! Quizletiin voi kuka tahansa tehdä kyselyitä, joten valitettavasti mukana on virheitäkin. Oma kielitaitoni ei kerro, mikä siinä on väärin, mutta kopioin kyselyn itselleni, vaihdoin kieliksi suomi-saksa ja avasin se viikoksi kaikille kirjautuneille käyttäjille muokattavaksi salasanalla: herkku. Kysely löytyy osoitteesta: https://quizlet.com/150168198/

    Quizlet-kysely on siis todella helppo tarkistaa ennen kuin sen linkkaa oppijoilleen. Yhdellä klikkauksella sen voi myös kopioida ja korjata virheet. Opettajien kannattaa asetuksissa kertoa olevansa opettajia. Tämä tieto näkyy aina kyselyn yhteydessä ja tuo siten luotettavuutta näihin kyselyihin. Quizlettejä tekevät paljon myös lapset ja nuoret itselleen ja toisilleen. Pienistä virheistä huolimatta se tukee heidän oppimista.

    VastaaPoista