2.4.2018

Tarinankerrontaa sovelluksella Draw and Tell

Draw and Tell on maksuton sovellus (iOS), jonka avulla voi äänittää omia tarinoita. Taustakuvat voi piirtää tai värittää sovelluksella. Liikkuvia elementtejä saa tarroista, joissa on mm. kuvia, puhekuplia, kirjaimia ja numeroita.

Tutkailin muutama päivä sitten sekä omasta iPadista, että sovelluskaupasta uusia (tai unohtamiani) sovelluksia kielten opettajien tarpeisiin. Tämä ei ole mikään uusi sovellus, mutta toimii hyvin iOS11 päivityksen jälkeenkin, toisin kuin niin moni muu sovellus.

Tämän sovelluksen avulla lapset voivat helposti äänittää omaa puhetta. Siihen riittää yhdenkin kuvan tarina, mutta nyt halusin kokeilla parin kuvan yhdistämistä vähän pidemmäksi tarinaksi.

Keskimmäisestä ruudunkaappauskuvasta näet käytettävissä olevat valikot ja alemmasta näet, miten yksittäisistä kuvista on koottu tarinoita. Raahaamalla kuvia päällekkäin, niistä muodostuu tarina. Sovelluksessa ne näkyvät samassa vaaleanharmaassa laatikossa, jonka sisällä kuvien järjestystä voi muokata.

Yksittäiset kuvat tai useamman kuvan tarinat jaetaan valitsemalla Select Drawing ja lataamalla ne sitten iPadin kuviin. Sieltä ne voi jakaa eteenpäin.

PS. Opetuskäytön ohella tästä sovelluksesta voisi olla iloa monelle lapselle tämän päivän pääsiäisen paluuliikenteessä siellä takapenkillä.
- - -
Tästä Padletista löydät esimerkkejä eri sovelluksillani tekemistä digitarinoista. Koulutusdiojen sivulta löydät aina uusimman diasarjani mm. digitarinoiden tekemisestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.