2.10.2018

PowToon - tee helposti animaatioita

Kun vuosia sitten kokeilin ensimmäisen kerran animaation tekemistä PowToonilla, se vaikutti aivan liian vaikealta. Myöhemmin opin, että siellä on runsaasti valmiita pohjia (templates), joista on helppo aloittaa. Palasin Powtooniin myös koska maksuttomia animaatiosovelluksia tuntuu olevan varsin vähän tarjolla, kun ei lasketa mukaan niitä, joiden kuvamaailma on suunnattu selkeästi lapsille.

Tein alla olevan animaation tänään valitsemalla valmiin pohjan ja muokkaamalla siitä lähinnä tekstejä pääosin Quick Edit -näkymässä, mitä on todella helppo käyttää. Muutamaan kohtaan halusin vähän lisää ominaisuuksia tai muokata sisältöä enemmän ja silloin avasin täysversion Full Studion. Oppimisen kannalta tämä osoittautui hyväksi työskentelytavaksi, koska sain nopeasti valmista ja toisaalta pääsin kurkistamaan täysversion monipuolisempia ominaisuuksia. Vaihto näiden kahden välillä sujuu ediointinäkymässä yhdellä klikkauksella.

Kommentti 27.8.19: Quick Editin sijaan muokkausnäkymässä lukee nykyisin EDIT ja Full Studion sijaan CREATE.

PS. Olen koonnut digitarinoiden Padletiin ja YouTubessa mm. animaatioiden soittolistalle kokeiluitani erilaisilla video-, kuvatarina- ja animaatiosovelluksilla. Ohjeita löydät tämän blogin koulutusdiojen sivun animaatiot opetuksessa -diasarjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti