Kuka olen & yhteystiedot

Matleena Laakso

Sähköposti: etunimi.sukunimi@live.fi
Puhelin: 041 525 0067
Twitter: @MatleenaLaakso

Olen tieto- ja viestintätekniikan (tvt) opetuskäytön asiantuntija ja freelancer-kouluttaja Tampereelta. Työskentelen myös asiantuntijana TAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa Digiosalliseksi-hankkeessa (Facebook, verkkosivu) sekä toukokuulle 2017 asti Turun yliopistolla Scholae Futurum -täydennyskoulutushankkeessa.

Koulutukseltani olen KM, pääaineena aikuiskasvatus, ja ammatillinen opettaja AmO. Olen työskennellyt pitkään täydennyskoulutuksen parissa. Vuodesta 2009 alkaen pääasialliset teemat ovat olleet tvt opetuksessa ja ammatillisessa verkostoitumisessa sekä sosiaalinen media ja mobiilioppiminen. Ota yhteyttä, kun tarvitset hyvää kouluttajaa!

Työskentelen pääasiassa oppilaitosten (perusasteelta korkea-asteelle ja vapaaseen sivistystyöhön) ja niiden hankkeiden kanssa, mutta koulutan myös muiden koulutusorganisaatioiden, julkishallinnon ja yritysten henkilöstöä. Yrityksiä ja julkisyhteisöjä olen tukenut etenkin suomalaisen Mobie Oy:n OnEdu/eSmart-koulutusympäristön ja Zine-julkaisujen hyödyntämisessä. Olen myös yksi Digabi-kouluttajista eli olen tukenut lukioita sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen. Tosin viime aikoina en enää ole ylläpitänyt osaamistani, joten tähän teemaan kannattaa etsiä joku toinen vaikka em. linkin kautta.

Freelancerina olen kouluttanut vuodesta 2008 alkaen. Vappuun 2014 asti työskentelin Tampereen kaupungin opetusteknologiakeskus eVarikolla Pirkanmaan II asteen oppilaitosten PAOK-hankkeissa. Tällöin tehtäväni oli edistää tvt:n pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä maakunnan oppilaitoksissa. Sitä ennen työskentelin Tampereen yliopistolla opetuksen kehittämisen projekteissa ja koulutin opetushenkilöä perusasteelta korkea-asteelle etenkin yhteistoiminnalliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen sekä työssäoppimisen ohjaamiseen liittyen.

Olen joustava ja sitoudun työhöni. Kaikki viisi jo päättynyttä ESR-hanketta ja kymmenet OPH-hankkeet olen hoitanut loppuun asti. Kahdesti on entinen esimieheni työpaikkaa vaihdettuaan rekrytoinut minut uudelleen. Työyhteisössä ja verkostoissa tapahtuva kehittäminen sekä osaamisen ja arjen jakaminen ovat minulle tärkeitä. eVarikolla esimerkilläni innostin kollegoita Twitteriin ja jakamaan materiaalejaan verkossa CC-lisenssillä. Olen hyvä räätälöimään koulutuksia kunkin ryhmän tarpeisin ja käytän vaihtelevia ja monipuolisia opetusmenetelmiä - tvt:n kera ja ilman. Twitterissä saamiani palautteita löydät suosikeistani. Ne kertovat taidoistani auttaa ja innostaa toisia sekä myös erinomaisista materiaaleistani, joita on yksistään SlideSharen kautta katsottu yli 500 000 kertaa.

Asun Tampereella ja teen töitä kotoa käsin. Koulutuksia järjestän pääosin tilaajan tiloissa eri puolilla Suomea. Mobie Oy:n oppimisympäristöä olen käynyt kouluttamassa myös Ruotsissa ja Virossa. Puolisoni työskentelee yliopistolla atk-suunnittelijana eli tvt:n hyödyntämisen teknisemmällä puolella. Kolmen lapsemme kautta näen yläkoululaisen, lukiolaisen ja tekniikan ylioppilaan elämää.

Sähköiset julkaisut


Sosiaalisen median sivujani ja profiileitani


Tästä pääset blogini etusivulle.

Ei kommentteja: