H5P-työkalut

Tekstikyltti, missä lukee H5P-ohjeita ja esimerkkejä.H5P tarkoittaa yli 50 työkalun kokoelmaa verkkokurssien ja verkkosisältöjen tekijöille. Avoimen lähdekoodin H5P-työkalut ovat saatavissa maksutta Moodleen, WordPressiin ja Drupaliin. Sen lisäksi organisaatiot voivat ostaa työkalut käyttöönsä kuukausimaksullisena palveluna (SaaS), jos käytössä ei ole ympäristöä, minne H5P:n voi asentaa. Jos H5P-sisältösi ovat sivulla, mistä ne näkyvät kirjautumatta, niitä voi linkittää ja upottaa muillekin verkkosivuille, esim. blogeihin tai OneNoteen.

H5P on ollut muutaman vuoden yksi kysytyimmistä koulutusteemoistani, joten kokosin tälle sivulle ohjeita ja esimerkkejä, joita molempia päivitän usein. Alimmaksi upotin marraskuussa 2020 tekemäni H5P-ideon (11:24 min), jossa esittelen H5P:tä ja näytän, miten aukkotehtävä tehdään. 

H5P-työkalut kehittyvät jatkuvasti ja uusia syntyy. Viimeisimmäksi on julkaistu Advent Calendar, Board Game, Interactive Book ja KewAr Code, joista kaikista olen tehnyt ainakin yksinkertaisen demon. Näitä uusimpia sovelluksia ei vielä löydy kaikista ympäristöistä ja usein ne julkaistaan ensiksi ns. beta-versioina, joita vielä kehitetään. 

H5P on suunniteltu saavutettavaksi sokeille ja näkövammaisille ja saavutettavuuteen on muutenkin kiinnitetty huomiota. Sivulla Content Type Accessibility saavutettavuudesta kerrotaan sisältökohtaisesti.


Tutustu H5P-esimerkkeihin


Löydät H5P-esimerkkini SnellmanEDUn EduGo-ympäristön Moodle-kurssiltani. Voit tutustua niihin ilman kirjautumista klikkaamalla Kirjaudu vierailijana.  H5P: helpot -välilehdellä on työkaluja, joista harjoittelu kannattaa aloittaa. Siellä olevasta haitaritekstistä (accordion) löydät linkkejä muidenkin esimerkkeihin. Ilmianna julkiset esimerkkisi, niin linkkaan ne haitaritekstiin. Samasta Moodle-ympäristöstä löydät syksyllä 2020 päivitetyn luentojen aktivoinnin oppaan.


Päivittyviä H5P-ohjeita


Blogijulkaisuni H5P-työkaluistaPäivittyvät H5P-ohjediat ja johdantovideo (11 min)H5P-työkalut

H5P-työkalut ovat saatavissa Moodle-, WordPress- ja Drupal-ympäristöön. Niiden avulla voi luoda interaktiivisia sisältöjä esimerkiksi oppimateriaaleiksi tai luoda tehtäviä, joista oppija saa välittömän palautteen. Lue lisää ja katso esimerkit ja toimivat hyperlinkit: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html
Blogista löydät lisää vinkkejä muidenkin verkon sovellusten hyödyntämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti