H5P-työkalut

Tekstikyltti, missä lukee H5P-ohjeita ja esimerkkejä.Tervetuloa uusimmalle blogisivulleni! H5P on ollut muutaman vuoden yksi kysytyimmistä koulutusteemoistani. Työkalut kehittyvät jatkuvasti ja uusia syntyy, joten tein niille oman sivun kootakseni tietoa yhteen. 

H5P tarkoittaa noin 50 työkalun kokoelmaa verkkokurssien ja verkkosisältöjen tekijöille. Avoimen lähdekoodin H5P-työkalut ovat saatavissa maksutta Moodleen, WordPressiin ja Drupaliin. Sen lisäksi organisaatiot voivat ostaa työkalut käyttöönsä kuukausimaksullisena palveluna (SaaS), jos käytössä ei ole ympäristöä, minne H5P:n voi asentaa. 

H5P on suunniteltu saavutettavaksi sokeille ja näkövammaisille ja saavutettavuuteen on muutenkin kiinnitetty huomiota. Sivulla Content Type Accessibility saavutettavuudesta kerrotaan sisältökohtaisesti.


Tutustu H5P-esimerkkeihin


Löydät H5P-esimerkkini SnellmanEDUn Moodle-kurssiltani. Voit tutustua niihin ilman kirjautumista klikkaamalla Kirjaudu vierailijana. H5P: helpot -välilehdellä on työkaluja, joista harjoittelu kannattaa aloittaa. Siellä olevasta haitaritekstistä (accordion) löydät linkkejä muidenkin esimerkkeihin. Ilmianna julkiset esimerkkisi, niin linkkaan ne haitaritekstiin. Samasta Moodle-ympäristöstä löydät päivitetyn luentojen aktivoinin oppaan.


Päivittyviä H5P-ohjeita


Blogijulkaisuni H5P-työkaluistaPäivittyvät H5P-ohjediat H5P-työkalut

H5P-työkalut ovat saatavissa Moodle-, WordPress- ja Drupal-ympäristöön. Niiden avulla voi luoda interaktiivisia sisältöjä esimerkiksi oppimateriaaleiksi tai luoda tehtäviä, joista oppija saa välittömän palautteen. Lue lisää ja katso esimerkit ja toimivat hyperlinkit: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html
Blogista löydät lisää vinkkejä muidenkin verkon sovellusten hyödyntämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti