H5P-työkalut

Tekstikyltti, missä lukee H5P-ohjeita ja esimerkkejä.Tervetuloa uusimmalle blogisivulleni! H5P on noin 50 työkalun  kokoelma verkkokurssien ja verkkosisältöjen tekijöille. H5P on ollut muutaman vuoden yksi kysytyimmistä koulutusteemoistani. Työkalut kehittyvät jatkuvasti ja uusia syntyy, joten tein niille oman sivun kootakseni yhteen niihin liityviä ohjeita ja esimerkkejä. H5P-työkalut ovat saatavissa maksutta Moodleen, WordPressiin ja Drupaliin. Kirjautumalla h5p.org-sivustolle niitä voi kokeilla ennen hankintapäätöstä.

Minulla on loppusuoralla H5P-esimerkkieni päivittäminen ja siirtäminen SnellmanEDUn Moodleen. Pääset tutustumaan niihin ilman kirjautumista klikkaamalla Kirjaudu vierailijana. Sieltä puuttuu vielä muutama esimerkki ja tekijänoikeustiedot ovat omalta osaltani osin merkitsemättä, joten en vielä ole sallinut sisältöjen lataamista. Pyrin saamaan sivun valmiiksi juhannukseen mennessä. Samalla siirrän sinne TTY:lle (nyk. Tampereen yliopisto) tekemäni Aktivoi luentosi -oppaan.

H5P on suunniteltu saavutettavaksi sokeille ja näkövammaisille, mutta saavutettavuuteen on muutenkin kiinnitetty huomiota. Sivulla Content Type Accessibility saavutettavuudesta kerrotaan sisältökohtaisesti.


Tämän blogin julkaisuja H5P-työkaluista
H5P-ohjeita ja esimerkkejäPäivittyvät H5P-ohjediat H5P-työkalut

H5P-työkalut ovat saatavissa Moodle-, WordPress- ja Drupal-ympäristöön. Niiden avulla voi luoda interaktiivisia sisältöjä esimerkiksi oppimateriaaleiksi tai luoda tehtäviä, joista oppija saa välittömän palautteen. Lue lisää ja katso esimerkit ja toimivat hyperlinkit: https://www.matleenalaakso.fi/p/h5p.html
Blogista löydät lisää vinkkejä muidenkin verkon sovellusten hyödyntämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti