8.3.2022

Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia

Kuvituskuva, missä teksti: TERVETULOA! Ovi on auki & kirjautuminen vapaaehtoista.
Hyvää Jaa jotain -viikkoa! Lue lisää avoimen oppimisen teemaviikon blogista ja seuraa hashtagia #JaaJotain. Tämä on teemaviikon toinen bloggaus ja vielä yksi on tulossa. 

- - - - - 

Verkossa on runsaasti sovelluksia, joita voi käyttää täysin ilman kirjautumista. Suosikkejani niistä ovat sanapilvet ja ClassroomScreen, joita käytän viikoittain (em. linkeistä avaat blogijulkaisut). Bloochat on ollut ahkerassa käytössä lähiopetuksessa, kun pitää jakaa useita linkkejä ryhmälle, jonka kanssa ei ole yhteistä oppimisympäristöä tai haluaa chatin muuhun käyttöön. Sen viestit näkyvät 24 h, mutta luotu chat-huone on ryhmällä käytettävissä vaikka koko lukukauden. 

Päivitin Jaa jotain -viikon kunniaksi lähes kahden vuoden takaa alla olevan diasarjan. Kevään 2020 bloggauksissa esittelin neljä sovellusta: Jitsi, WhiteBoard ja muita kirjautumatta toimivia -bloggauksessa ja Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia -bloggauksessa neljä työkalua lisää. 

Diasarjaan on koottu sekä sovelluksia, joihin ei voi lainkaan kirjautua tai joissa se on vapaaehtoista ja tuo lisäominaisuuksia. Näiden lisäksi suuri osa verkon hyvistä sovelluksista on rakennettu niin, että vain yhden ryhmästä tulee kirjautua, esimerkiksi opettajan. Tällaisia ovat lähes kaikki kyselyt (ks. kyselyiden blogisivu), monet muistitaulut (Padlet, Flinga), blogit, useat Microsoftin ja Googlen dokumentit, 

Kirjautumatta toimiviin kuuluu myös videoneuvottelusovelluksia, postereiden ja sarjakuvien luomisen sovelluksia, erilaisia ajastimia, onnenpyöriä ja ryhmiin jakamisen työkaluja. Lisäksi löytyy muistitauluja, kyselyitä, äänitallenteen tekemisen työkalu, pelejä (ks. myös oppimispelien koonti) ja Classtools.netin lukuisia pikkutyökaluja. Kirjautumatta voi luoda myös erilaisia ajatuskarttoja. Niitä esittelen tarkemmin seuraavassa bloggauksessani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.