21.3.2020

Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia

Lue myös päivittyvä bloggaukseni Vinkkejä etäopetukseen!

- - - - -

Monipuolinen etäopetus tarkoittaa suuressa osassa oppilaitoksia Googlen tai Microsoftin pilvipalvelua, sähköistä oppimisympäristöä (esim. Moodle) ja videoneuvottelusovellusta, joka voi löytyä em. palveluista tai se voidaan hankkia erikseen (esim. Adobe Connect, Zoom).

Aina tällaisia ei ole käytettävissä, esimerkiksi niillä ekaluokkalaisilla, joilla ei vielä ole sähköpostiakaan. Aina eivät hyvät sovellukset tämän hetken kovassa kuormituksessa toimi. Tai sitten kaivataan yksinkertaisia ja ilman kirjautumista toimivia sovelluksia etätehtäviin  tai paritöihin etänä - tai lähiopetukseen, jonka senkin aika ennen pitkää koittaa.

Näissä tilanteissa avuksi voivat tulla muun muassa maksuttomat ja ilman kirjautumista toimivat sovellukset, joista nostan alla esiin muutamia ohjevideoiden kera. Lisää vinkkejä löytyy alle upotetusta päivittyvästä diasarjasta. Muutamiin sovelluksiin kirjautuminen on vapaaehtoista, muutamiin opettajan/käyttäjän tulee kirjautumisen sijaan kertoa salasana tai sähköposti voidakseen tallentaa tai jakaa tuotoksen tai voidakseen sitä myöhemmin muokata.


Tieken muistio




Yksinkertaiset chat-työkalut


  • Yksinkertainen chat toimii esimerkiksi etä- tai lähiopetuksen taustakanavana. Sen ei ole tarkoitus korvata monipuolisia verkkoympäristöjen tai somen keskusteluympäristöjä.
  • Ohjevideo ja käyttöideoita (5:34 min)
  • Bloochatin verkkosivu. Chat-huone jää verkkoon, mutta viestit näkyvät 24 h ajan. Opettaja ei voi tätä moderoida.
  • Bloggaus muista chat.työkaluista (8/2018)


Sanapilvet


  • Sanapilvien avulla voi yksittäinen oppija tai ryhmä yhdessä luoda sanapilven, missä useimmiten mainitut sanat näkyvät muita suuremmalla. Tätä voi käyttää esimerkiksi etäopetustuokion alussa kysymällä, mitä jo tiedätte asiasta. Omaan sanapilveen voi koota tällä viikolla oppimansa asiat tai tämän päivän tunnelmat etäopiskelusta.
  • Sanapilvet opetuksessa -bloggaus, mukana ohjeet ja vinkkejä dioina sekä AnswerGardenin ja WordArtin ohjevideot.


Taulutyöskentely


Ilman kirjautumista toimivia sovelluksia

Päivittyvään diasarjaan on koottu niin opettajille kuin monille muillekin hyödyllisiä pääosin yksinkertaisia sovelluksia, jotka toimivat ilman kirjautumista. Osaan kirjautuminen on vapaaehtoista, muutamiin tulee antaa tunnistetiedoksi sähköposti tai salasana esimerkiksi jotta sisältöä voi myöhemmin muokata tai sen voi jakaa. Koonnin tällaisista päivittyvistä diasarjoista löydät blogistani: https://www.matleenalaakso.fi/p/koulutusdiat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.