Sähköiset kokeet

Sähköinen arviointi on lisääntynyt Suomessa eri kouluasteilla osin sähköistyvien ylioppilaskokeiden innoittamana ja näkyy trendinä muissakin Pohjoismaissa. Alla on linkki pariinkymmeneen arviointityökaluun, joita voit kokeilla oppijan näkökulmasta. Sivun alaosan laajasta diasarjasta löydät ohjeita kyselyiden tekijöille.

Näiden ainakin peruskäytön osalta maksuttomien verkon työkalujen ohella kannattaa hyödyntää pilvipalveluita ja oppimisympäristöjä. Koulutusdiojeni sivulta löydät ohjeet mm. Googlen ja Office365:n lomakkeisiin, Mobie eSmartiin ja H5P-työkaluihin.


Esimerkkejä ja linkkejä sähköisiin arviointityökaluihin
Sähköisen arvioinnin diasarjoja


Alla tuorein laaja diasarja sekä muutama suppeampi diasarja, osin tallenteineen. Nyt jätin tästä laajasta koonnista pois Googlen ja Microsoftin erinomaiset lomaketyökalut. Tässä ei myöskään ole H5P-työkaluja ja esimerkkejä eikä Mobie eSmart -oppimisympäristön sähköisen arvioinnin ohjeita. Näistä kaikista löydät diasarjani tämän blogin koulutusdiojen sivuilta

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.9.16

    Quizletissä German food adjectives (sa-en) oli kyllä virheitä, joten laatisin oman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta! Quizletiin voi kuka tahansa tehdä kyselyitä, joten valitettavasti mukana on virheitäkin. Oma kielitaitoni ei kerro, mikä siinä on väärin, mutta kopioin kyselyn itselleni, vaihdoin kieliksi suomi-saksa ja avasin se viikoksi kaikille kirjautuneille käyttäjille muokattavaksi salasanalla: herkku. Kysely löytyy osoitteesta: https://quizlet.com/150168198/

    Quizlet-kysely on siis todella helppo tarkistaa ennen kuin sen linkkaa oppijoilleen. Yhdellä klikkauksella sen voi myös kopioida ja korjata virheet. Opettajien kannattaa asetuksissa kertoa olevansa opettajia. Tämä tieto näkyy aina kyselyn yhteydessä ja tuo siten luotettavuutta näihin kyselyihin. Quizlettejä tekevät paljon myös lapset ja nuoret itselleen ja toisilleen. Pienistä virheistä huolimatta se tukee heidän oppimista.

    VastaaPoista