Sähköiset kokeet

Sähköinen arviointi on lisääntynyt Suomessa eri kouluasteilla osin sähköistyvien ylioppilaskokeiden innoittamana ja näkyy trendinä muissakin Pohjoismaissa. Alla on linkkejä arvioinnissa ja osallistujien aktivoinnissa hyödynnettäviin arviointityökaluihin. Niistä suurinta osaa voit kokeilla linkeistä oppijan näkökulmasta. Sivun alaosan laajasta diasarjasta löydät ohjeita kyselyiden tekijöille.

Näiden ainakin peruskäytön osalta opettajille maksuttomien verkon työkalujen ohella kannattaa hyödyntää pilvipalveluita ja oppimisympäristöjä. Koulutusdiojeni sivulta löydät ohjeet mm. Googlen ja Microsoftin Forms-lomakkeisiin, Mobie eSmartiin/Academyyn ja H5P-työkaluihin.


Esimerkkejä ja linkkejä sähköisiin arviointityökaluihin
Sähköisen arvioinnin diasarjoja


Alle on upotettu viimeisin versio laajasta diasarjasta sekä listattu muutama muu, missä on mukana tallenne. Laajasta versiosta jätin pois Googlen, Microsoftin ja H5P-työkalut. Ne ja Mobie Academy/eSmart -oppimisympäristön ohjediat löydät tämän blogin koulutusdiojen sivuilta

Sähköiset kokeet ja arviointi

Diaesitys esittelee parisenkymmentä maksutonta sovellusta, joiden avulla voi tehdä kokeita ja erilaisia kyselyitä. Niitä voi hyödyntää oppijoiden arvioinnissa ja/tai erilaisissa koulutus- ja ryhmätilanteissa yleisön osallistamiseen.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.9.16

    Quizletissä German food adjectives (sa-en) oli kyllä virheitä, joten laatisin oman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta! Quizletiin voi kuka tahansa tehdä kyselyitä, joten valitettavasti mukana on virheitäkin. Oma kielitaitoni ei kerro, mikä siinä on väärin, mutta kopioin kyselyn itselleni, vaihdoin kieliksi suomi-saksa ja avasin se viikoksi kaikille kirjautuneille käyttäjille muokattavaksi salasanalla: herkku. Kysely löytyy osoitteesta: https://quizlet.com/150168198/

    Quizlet-kysely on siis todella helppo tarkistaa ennen kuin sen linkkaa oppijoilleen. Yhdellä klikkauksella sen voi myös kopioida ja korjata virheet. Opettajien kannattaa asetuksissa kertoa olevansa opettajia. Tämä tieto näkyy aina kyselyn yhteydessä ja tuo siten luotettavuutta näihin kyselyihin. Quizlettejä tekevät paljon myös lapset ja nuoret itselleen ja toisilleen. Pienistä virheistä huolimatta se tukee heidän oppimista.

    VastaaPoista