20.4.2020

Flinga - helppo osallistamisen sovellus

Ruudunkaappauskuva Flingasta
 Wall-asettelulla
Lue myös päivittyvä bloggaukseni Vinkkejä etäopetukseen!

- - - - -

Kiinnostus osallistavien koulutusten ja kokousten pitämiseen tuntuu etätyön ja etäopetuksen myötä kasvaneen. Kun yhteydenpito tapahtuu etävälinein, se helposti vähentää vuorovaikutusta eikä keskustelu varsinkaan isommalla porukalla toimi yhtä joustavasti kuin kasvotusten. Tässä avuksi tulevat uudenlaiset työskentelytavat verkon työkaluja hyödyntäen. Toki monissa videoneuvottelusovelluksissa on tähän avuksi omiakin työkaluja ja silloin kun osallistujat liittyvät mukaan mobiilisovelluksilla, kannattaa yleensä pitäytyä niissä. Kun videoneuvotteluun liitytään pc-koneella, on helppo käyttää lukuisia selaimella toimivia verkon työkaluja.

Alle upotetulla videolla (10:25 min) esittelen suomalaisen Flinga-sovelluksen. Sen erilliseltä suomenkieliseltä verkkosivulta kohdasta skriptit löytyy myös esimerkkejä käyttötavoista - kiitos vinkistä Harto Pönkä (linkki vaihdettu suomenkieliseen ja vinkki skripteistä lisätty julkaisupäivänä). Voit kokeilla Flingaa anonyymisti vastaamalla kysymykseen miten korona on elämääsi vaikuttanut. Viestien sydämiä klikkaamalla voit tykätä niistä viesteistä, joissa kuvatuista muutoksista toivot pysyviä.

Flingassa riittää, että yksi kirjautuu palveluun ja luo session, jonne muut liittyvät anonyymisti linkillä. Voit luoda maksutta viisi yhtäaikaista sessiota. Niiden muistilappuihin voi lisätä tekstiä, linkkejä ja kuvia. Kysymyksenä voi olla esim. Mitä jo tiedät käsiteltävästä aiheesta? Mikä sinua siinä innostaa? Mitä kysymyksiä sinulle heräsi? Millaisia trendejä olet asiasta havainnut?

Kommentti 17.9.20: Usea suomalainen korkea-asteen oppilaitos on hankkinut Flingasta Campus-lisenssin. Tästä näet mukana ovat oppilaitokset ja niiden kirjautumislinkin
Kevään muita materiaalejani osallistamisesta ja sen työkaluista3 kommenttia:

 1. Nimetön7.5.20

  Hei! Miten Flinga White Boardin Session saa tallennettua itselleen omiin tiedostoihin? Katsoin videosi Flingan käytöstä, siinä kerroit Flinga Wall-session tallentamisesta.
  Minulla ei näy ollenkaan sitä Vie-toimintoa tai enkö osaa käyttää sitä...?
  Kyselee Terhi

  VastaaPoista
 2. Hei Terhi, käytän Flingan maksutonta versiota ja minulla näkyy molemmissa sessioissa kohta VIE SESSIO. Siitä saan tallennettua sisällön Excel-muodossa. Wall-versiolla se toimii hyvin, Whiteboard-sessiosta se ei tallenna asettelua, joten siinä varmaan toisinaan ruudunkaappauskuva toimii paremmin tallentamisen välineenä. Jos tuo toiminto puuttuu sinulta kokonaan, auttaisikohan selaimen vaihtaminen? Se usein ratkaisee pienet toimimattomuudet.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos! Pitää tutkailla tuota selainasiaa ja ottaa ainakin se ruudunkaappauskuva! Kokeilen vielä :) t. Terhi

  VastaaPoista