16.12.2020

Jouluinen x-breikki

X-breikin kuvitus on Liikkuvan koulun
 käsialaa, mutta tekstit voi vaihtaa omiksi.
Liikkuvan koulun nettisivulla on hienoja ideoita liikkumiseen kouluarjessa. X-breikki on yksi suosikeistani ja bloggasin siitä jo 2016: X-breikki liikuttaa koululaisia

X-breikin pohjana on diasarja, minkä mukaan vastataan tietoa vaativiin kysymyksiin, äänestetään tai kartoitetaan mielipiteitä. Tavoitteena on samalla tauottaa istumista, joten kysymysten välissä kävellään paikoillaan. Itse teen aina liikkeet mukana, mutta satunnaiseen suuntaan, jotta minusta ei näe oikeita vastauksia. 

Upotin alle jouluisen X-breikin viimeisellä koulu- tai työviikolla käytettäväsi. Parhaiten se toimii lähitapaamisissa, kun nähdään kaikkien jumppaliikkeet, mutta etänäkin (kamerat auki!) sitä voi käyttää. Voit myös ladata sen itsellesi PowerPointina ja muokata oman version. Diasarjassa ei ole CC-lisenssiä, sillä pohja on Liikkuvan koulun tekemä ja vain kysymykset minun. Saat silti vapaasti muokata pohjaani. On X-breikin alkuperäinen idea, että opettajat jakavat näitä toinen toisilleen.

Tässä muutama muu linkki, joista saat vinkkejä koulun tai työpaikan viimeiseen viikkoon ja/tai pikkujouluihin. Osa ideoista sopii myös etätapaamisiin - ja silloin ne kamerat päälle ja jouluiset taustakuvat päälle :) Keskustelu isolla porukalla on vähän haastavaa, joten pienryhmiin jakautumista kannattaa välillä harrastaa, niin saa paremmin vaihdettua kuulumisia ja kaikki pääsevät ääneen.


Tämän bloggauksen myötä toivotan kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.