5.12.2020

Miten esitän Teamsissa dioja?

Lukunäkymä -painike löytyy
PowerPointin oikeasta alakulmasta.
Koulutuksissa ja verkkokeskusteluissa nousee jatkuvasti esiin harmi siitä, että esitettäessä PowerPoint-dioja Teamsin tai vaikka Zoomin kautta ei näe chattia.  Tämä johtuu siitä, että diat on totuttu esittämään lähiopetuksessa projektorilla kohdasta diaesitys.   

Kun dioja esitetään verkkotapaamisissa, kannattaa dioista valita diaesityksen sijaan lukunäkymä. Sen kuvake on ihan diaesityksen vieressä. Tällöin diat näkyvät yhdessä ikkunassa, jonka voit jakaa verkon kautta. 

Jakamalla osallistujille vain yhden ikkunan, näet näytölläsi mm. osallistujien videokuvat, osallistujalistan tai chatin. Voit myös pitää esillä mahdolliset muistiinpanot tai muut materiaalit. Jos haluat nähdä diojen muistiinpanot, voit kopioida diat ja avata kopion työpöydälle muistiinpanonäkymässä.

Näytän alle upotetulla Miten esitän Teamsissa dioja? videolla (4:45 min), miten tämän teen ja avaan vähän muutenkin omia webinaarikäytäntöjäni. Olen tekstittänyt videon, mutta tekstityksen voit myös piilottaa. 

4 kommenttia:

 1. Anonyymi13.12.20

  Moi Matleena,

  Eksyin blogiisi vanhemman roolissa, joka etsii 6-luokkalaiselle lisämateriaalia ymmärtämään matematiikkaa.

  Tästä Teams-aiheesta kommenttina, että hyviä vinkkejä käytettäväksi kaikkialla, ei vain opetustyössä - kiitos niistä. Tuleeko sinulle paljon kysymyksiä vastaavista aiheista opetusteknologian osalta?

  yt,
  Timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Timo, Juu kyllähän suuri osa jakamistani vinkeistä ja ohjeista koskee kaikkia netin käyttäjiä, vaikka minulla useimmiten näkökulmana onkin oppilaitosmaailma. Koulutan päätyökseni digiteemoja, joten kyllähän näitä kysymyksiä satelee. Tämä bloggaus syntyi havainnosta, miten monelle Teamsin aktiivikäyttäjällekin tämä on ollut tuntematon tapa jakaa materiaaleja.
   Terveisin Matleena

   Poista
 2. Hei Matleena! Kiitos tästä vinkistä. En löydä omasta PowerPointistani tätä lukunäkymä toimintoa. Voiko johtua siitä, että on Aplen laitteita tukeva versio? Vai onko se jossain "piilotettuna"?

  VastaaPoista
 3. Löytyy kyllä Macistakin eli avaa työpöytäversio muokkaustilaan, niin silloin näkyy oikeassa alakulmassa. Selainversiolla ei ole näkyvillä.

  VastaaPoista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.