18.5.2020

Podcasteja ja äänitiedostoja verkkokurssille

Lue myös päivittyvä bloggaukseni Vinkkejä etäopetukseen!
- - - - -

Olen mukana Tampereen korkeakouluyhteisön Digipilotit-projektissa tukemassa verkkokurssien tekijöitä. Viimeisin koulutuksemme käsitteli podcasteja ja äänitiedostoja. Upotin alle diasarjani. Tein sisällöstä julkiseen jakoon myös lyhennelmän videona (20 min). Siinä esillä on saavutettavuus, mm. syventävä lukuohjelma ja puheen muuntaminen tekstiksi Word Onlinella. Lisäksi esittelen Vocaroon, Padletin äänitiedoston tekemisen ja viisi ääneen liittyvää H5P-työkalua.

Videolla esillä olevat linkit

Kommentti 27.10.2021: Kun Zoomilla tekee tallenteen, siitä käytetään yleensä videota. Tallenteesta syntyy myös pelkkä äänitiedosto. Näin ollen Zoom on hyvä vaihtoehto äänitallenteen tekemiseen yksin tai pienryhmässä.
2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä vinkeistä, tulevat tarpeeseen etäopetusta suunnitellessa. Erilaisten tiedostojen käsittely ei ole minulle kovin tuttua. Tarvitsisin myös yksinkertaisen ohjelman PDF-tiedostojen muokkaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi! Itse en PDF-tiedostoja juuri ole muokannut. Adobe Acrobat Pro on maksullinen ja yksi paljon käytetyistä sovelluksista. PDF-XChange-sovelluksesta on tarjolla myös maksuton versio: https://pdf-xchange.eu/pdf-xchange-editor/index.htm

      Poista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.