28.4.2020

Portfolioita ja CV-ideoita

Kuva on kiipulasta viime elokuulta. Kiipulassa voi
opiskella mm. puutarhatalouden perustutkinnon.
Lue myös päivittyvä bloggaukseni Vinkkejä etäopetukseen!

- - - - -

Kiipulan ammatillisessa erityisoppilaitoksessa on käynnissä hyviä tuloksia saavuttanut Digi työtavaksi -hanke. Digi-innostajien koulutukset ja vertaistuki ovat luoneet osaamista, mikä on auttanut etäopetuksessa ja antanut osaltaan eväitä myös osaamisen jakamiseen. YouTubesta löydät tallenteet tuoreista Erkat etänä -verkkotyöpajoista ja usea hanke on keväällä aloittanut podcastien tekemisen.

Hankkeen kautta on järjestetty myös lähes viikoittain webinaareja, jotka on tallennettu henkilöstön käyttöön. Yksistään tänä keväänä niihin on osallistuttu lähes 800 kertaa, tähän päälle tallenteiden katsomiset.

Viimeisimmän webinaarin teemana olivat portfoliot ja CV:t. Mukaan valittiin sovelluksia, jotka ovat Kiipulan digistrategian mukaisia. Yksi tällainen on Blogger-blogi. Sain luvan jakaa kahden pieneläinhoitajaksi opiskelevan oppimispäiväkirjan. Molemmista on alla nostona noin viikko sitten tehty video.


Webinaarissa digityökaluista esillä olivat Instagram, Pinterest, Adobe Spark Page, Padlet, Google-sivustot ja Blogger. Kiipulassa on hyviä kokemuksia myös opiskelijan videosta portfoliossa tai hakemuksessa. Upotin alle webinaarin diat ja listasin muitakin teemaan liittyviä materiaaleja ja demon Padletista portfoliona.


1 kommentti:

  1. Tässä oli paljon hyviä vinkkejä, joita en ollut aiemmin ajatellut. Blogin ylläpito on erityisen hyvä idea. Itsellä CV on vain pdf-muodossa oleva tiedosto.

    VastaaPoista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.