Mobien oppimisympäristöt

Suomalainen Mobie Oy on henkilöstön kehittämisen ammattilainen, jonka sähköisiä alustoja käyttävät yritykset ja organisaatiot Suomessa ja maailmalla. Olen kouluttanut sen oppimisympäristöjen käyttöä vuodesta 2014 yrityksille, oppilaitoksille ja julkishallinnolle Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kouluttamisen ohella olen rakentanut yrityksille ja yhteisöille verkkokursseja niiden omista materiaaleista.

Tältä sivulta löydät koulutusmateriaalini näistä oppimisympäristöstä, niiden lomake-työkalusta, Zine-julkaisuista sekä H5P-työkaluista. Oppimisympäristön ja Zinen ohella Mobiella on muitakin tuotteita, kuten korona-aikaan lanseerattu Mobie Forum monipuolisten verkkotapaamisten järjestämiseen ja projetityökalu, joka pitää sisällään mm. tällä sivulla mainitut työkalut ja paljon muuta. 


Tarvitsetko apua Mobien oppimisympäristöjen hyödyntämisessä?Mobien oppimisympäristöt: verkkokurssin luominen


Mobie eSmart- ja OnEdu-ympäristöt toimivat kaikilla laitteilla käyttöjärjestelmästä riippumatta ja ovat muokattavissa organisaation tarpeisiin. Ympäristöt on tarkoitettu ensisijassa organisaation sisäiseen käyttöön. Ne on kehitetty yhteistyössä sadan suomalaiskoulun kanssa ja muokattu sen jälkeen vastaamaan myös yritysten ja muiden organisaatioiden vaatimuksiin, suomeksi ja useilla vierailla kielillä. Oppimisympäristöä voi käyttää myös mobiilisovelluksella ilman nettiyhteyttä. 

Vuonna 2018 julkaistu Mobie Academy on tarkoitettu niille, jotka haluavat myydä verkkokoulutuksia Suomeen tai kansainvälisesti. Sisällöntuotanto on maksutonta ja myynti tapahtuu Mobien verkkokaupan kautta. Opiskelijat/osallistujat hankkivat henkilökohtaisen oppimisportfolion ja voivat sitten joko ostaa kursseja tai osallistua maksuttomille kursseille.

Kun lähdet suunnittelemaan verkkokurssia, aloita pedagogisesta käsikirjoituksesta eli suunnittele ensin ja rakenna kurssi verkkoon vasta sen jälkeen. Katso koontini oppaistata hyvän verkkokurssin luomiseen ja arviointiin. Mobien ympäristöissä pääkohdat tulevat lukuihin ja niiden alle voi luoda haluamansa määrän kappaleita (esim. oppitunti tai muu kerralla opiskeltava kokonaisuus). Näihin kurssirakenteen keskeisiin käsitteisiin (kurssi-luku-kappale) sinut johdattaa seuraava animaatio (35 sek).H5P-työkalut: verkkokurssin interaktiiviset tehtävät ja sisällöt


Lisää H5P-ohjeita ja esimerkkejä löydät tämän blogin H5P-työkalujen sivulta ja englanniksi h5p.org-sivustolta. H5P-työkalut ovat käytettävissä WordPressin lisäksi mm. Moodlessa ja Drupalissa. Mobien oppimisympäristöissä H5P kuuluu aina hintaan. Mobie Zine -julkaisut


Mobie Zine on HTML5-verkkojulkaisu, joka on luettavissa kaikilla laitteilla. Julkaisuja voi lukea myös offline-tilassa, mikäli julkaisun tekijä on tämän ominaisuuden valinnut käyttöön. Zine on osa eSmartia, mutta se on saatavilla myös erillisenä palveluna. Alle upotetut olevat Zine-diat ovat vuodelta 2016, mutta Zine ei juuri ole viimeaikoina muuttunut. Tutustu myös Mobien Zinen käyttöohjeeseen (2016) ja esimerkkeihin:Lomake-työkalu


Alle upotetut lomake-työkalun diat esittelevät helppokäyttöisen lomakkeen, minkä avulla voidaan koota mm. koulutus- ja asiakaspalautetta tai kerätä tietoja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Voit tehdä myös lomakkeen, minkä avulla oppijat tai asiakkaat lähettävät artikkeliluonnoksensa yhteiseen Zine-julkaisuun. Jokaisen verkkokurssin päätteeksi kannattaa antaa osallistujille mahdollisuus antaa palautetta ja sen perusteelle kehittää kurssia paremmaksi, Voit halutessasi luoda yhden lomakkeen, jonka valikosta opiskelija valitsee kurssin, mitä palaute koskee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.