Mobien oppimisympäristöt

Mobie eSmart (OnEdu) ja tänä vuonna julkaistut Mobie Academy ja Mobie Sport Academy ovat kaikki suomalaisen Mobie Oy:n WordPressin päälle rakentamia sähköisiä oppimisympäristöjä. Olen kouluttanut niiden käyttöä vuodesta 2014 yrityksille, oppilaitoksille ja julkishallinnolle Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kouluttamisen ohella olen rakentanut yrityksille verkkokursseja heidän omista materiaaleistaan.

Tältä sivulta löydät aina uusimmat koulutusmateriaalini näistä oppimisympäristöstä, niiden lomake-työkalusta, Zine-julkaisuista sekä H5P-työkaluista. H5P:llä voi luoda sisältöä WordPressin ohella myös Moodleen ja Drupaliin, tietyin rajoituksin muuallekin.
You will also find these materials in English and Mobie-web site in Chinese.


Tarvitsetko apua Mobien oppimisympäristöjen hyödyntämisessä?Mobien oppimisympäristöt: verkkokurssin luominen


Yritysten Mobie eSmart- ja oppilaitosten Mobie OnEdu-oppimisympäristö toimivat kaikilla laitteilla käyttöjärjestelmästä riippumatta ja ne ovat muokattavissa yksittäisen organisaation tarpeisiin. Ympäristöt on kehitetty yhteistyössä sadan suomalaiskoulun kanssa ja muokattu sen jälkeen vastaamaan myös yritysten ja organisaatioiden vaatimuksiin, suomeksi ja useilla vierailla kielillä.

Vuonna 2018 julkaistut Mobie Academy ja Mobie Sport Academy on tarkoitettu niille, jotka haluavat niiden kautta myydä verkkokoulutuksia Suomeen tai kansainvälisesti - ei siis tuottaa sisältöä organisaation sisäiseen käyttöön. Tällöin eSmart-oppimisympäristö on samanlainen kaikille ja ainakin näin alkuvaiheessa ominaisuuksiltaan hieman suppeampi kuin sisäiseen käyttöön asennettu ympäristö. Sisällöntuotanto on maksutonta ja myynti tapahtuu Mobien verkkokaupan kautta.

Kun lähdet suunnittelemaan verkkokurssia, aloita määrittelemällä tavoite ja suunnittelemalla kurssin rakenne ennen kuin luot sen verkkoympäristöön. Pääkohdat tulevat lukuihin ja niiden alle voi luoda haluamansa määrän kappaleita (esim. oppitunti tai muu kerralla opiskeltava kokonaisuus). Näihin kurssirakenteen keskeisiin käsitteisiin (kurssi-luku-kappale) sinut johdattaa seuraava lyhyt animaatio.


Mobie OnEdu2.0 ja eSmart from Matleena LaaksoH5P-työkalut: verkkokurssin interaktiiviset tehtävät ja sisällöt


Matleenan H5P-esimerkkejä löydät Snellmanin ja h5p.org:n ympäristöistä. Kannattaa tutustua myös Jari Sarjan H5P - Interaktioita helposti –oppaaseen ja h5p.org-sivun esimerkkeihin ja ohjeisiin. Nämä kaikki linkit löydät kootusti myös seuraavan blogijulkaisun haitaritekstistä: Joko tunnet H5P-työkalut?(3/2018)


H5P-työkalut (kesä-18) from Matleena LaaksoMobie Zine -julkaisut


Mobie Zine on HTML5-verkkojulkaisu, joka on luettavissa kaikilla laitteilla. Julkaisuja voi lukea myös offline-tilassa, mikäli julkaisun tekijä on tämän ominaisuuden valinnut käyttöön. Zine on osa OnEdua/eSmartia, mutta se on saatavilla myös erillisenä palveluna. Diat ovat vuodelta 2016, mutta Zine ei ole tuon jälkeen muuttunut. Tutustu esimerkkeihin:

Mobie Zine -julkaisut from Matleena Laakso


Lomake-työkalu


Helppokäyttöisen lomaketyökalun avulla voidaan koota mm. koulutus- ja asiakaspalautetta tai kerätä tietoja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Voit tehdä myös lomakkeen, minkä avulla oppijat tai asiakkaat lähettävät artikkeliluonnoksensa yhteiseen Zine-julkaisuun. Diat ovat vuodelta 2017, mutta lomake-työkalu ei ole tuon jälkeen muuttunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti