Mobien oppimisympäristöt

Mobie eSmart, Mobie Academy ja Mobie Sport Academy ovat kaikki suomalaisen Mobie Oy:n WordPressin päälle rakentamia sähköisiä oppimisympäristöjä. Olen kouluttanut niiden käyttöä vuodesta 2014 yrityksille, oppilaitoksille ja julkishallinnolle Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kouluttamisen ohella olen rakentanut yrityksille verkkokursseja niiden omista materiaaleistaan.

Tältä sivulta löydät aina uusimmat koulutusmateriaalini näistä oppimisympäristöstä, niiden lomake-työkalusta, Zine-julkaisuista sekä H5P-työkaluista. H5P:llä voi luoda sisältöä WordPressin ohella myös Moodleen ja Drupaliin, tietyin rajoituksin muuallekin.
You will also find these materials in English (2015) and Mobie-web site in Chinese.


Tarvitsetko apua Mobien oppimisympäristöjen hyödyntämisessä?Mobien oppimisympäristöt: verkkokurssin luominen


Yritysten Mobie eSmart- ja oppilaitosten Mobie OnEdu-oppimisympäristö toimii kaikilla laitteilla käyttöjärjestelmästä riippumatta ja on muokattavissa yksittäisen organisaation tarpeisiin. Ympäristöt on tarkoitettu ensisijassa organisaation sisäiseen käyttöön. Ne on kehitetty yhteistyössä sadan suomalaiskoulun kanssa ja muokattu sen jälkeen vastaamaan myös yritysten ja muiden organisaatioiden vaatimuksiin, suomeksi ja useilla vierailla kielillä.

Vuonna 2018 julkaistut Mobie Academy ja Mobie Sport Academy on tarkoitettu niille, jotka haluavat myydä verkkokoulutuksia Suomeen tai kansainvälisesti. Sisällöntuotanto on maksutonta ja myynti tapahtuu Mobien verkkokaupan kautta. Opiskelijat/osallistujat hankkivat henkilökohtaisen oppimisportfolion ja voivat sitten joko ostaa kursseja tai osallistua maksuttomille kursseille.

Kun lähdet suunnittelemaan verkkokurssia, aloita määrittelemällä tavoite ja suunnittelemalla kurssin rakenne ennen kuin luot sen verkkoympäristöön. Pääkohdat tulevat lukuihin ja niiden alle voi luoda haluamansa määrän kappaleita (esim. oppitunti tai muu kerralla opiskeltava kokonaisuus). Näihin kurssirakenteen keskeisiin käsitteisiin (kurssi-luku-kappale) sinut johdattaa seuraava lyhyt animaatio.

Uusin versio Mobie eSmartin/Academyn ohjedioista on AuthorSTREAMIssa.
Sitä kautta voin päivittää dioja niin, että linkki ei mene rikki.

Helmikuussa 2019 tuli tieto, että Visual Composer toimii jatkossakin, myös uuden WP-päivityksen jälkeen, kun järjestelmään asennetaan sen mahdollistava lisäosa.

Katso uusin versio dioista Mobie eSmart/Academy -oppimisympäristöH5P-työkalut: verkkokurssin interaktiiviset tehtävät ja sisällöt


Matleenan H5P-esimerkkejä löydät Snellmanin ja h5p.org:n ympäristöistä. Kannattaa tutustua myös Jari Sarjan H5P - Interaktioita helposti –oppaaseen ja h5p.org-sivun englanninkielisiin esimerkkeihin ja ohjeisiin. Nämä kaikki linkit löydät kootusti myös seuraavan blogijulkaisun haitaritekstistä: Joko tunnet H5P-työkalut? (3/2018)

H5P-työkalut

Interaktiiviset tehtävät ja sisällön rikastaminen H5P-työkaluilla WordPress-, Moodle- ja Drupal-ympäristöissä. Lue lisää ja katso esimerkkejä blogijulkaisusta: https://www.matleenalaakso.fi/2019/03/h5p-parantunut-entisestaan.html

Mobie Zine -julkaisut


Mobie Zine on HTML5-verkkojulkaisu, joka on luettavissa kaikilla laitteilla. Julkaisuja voi lukea myös offline-tilassa, mikäli julkaisun tekijä on tämän ominaisuuden valinnut käyttöön. Zine on osa eSmartia, mutta se on saatavilla myös erillisenä palveluna. Diat ovat vuodelta 2016, mutta Zine ei ole tuon jälkeen muuttunut. Tutustu esimerkkeihin:Lomake-työkalu


Helppokäyttöisen lomaketyökalun avulla voidaan koota mm. koulutus- ja asiakaspalautetta tai kerätä tietoja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Voit tehdä myös lomakkeen, minkä avulla oppijat tai asiakkaat lähettävät artikkeliluonnoksensa yhteiseen Zine-julkaisuun.

Jokaisen verkkokurssin päätteeksi kannattaa antaa osallistujille mahdollisuus antaa palautetta ja sen perusteelle kehittää kurssia paremmaksi, Voit halutessasi luoda yhden lomakkeen, jonka valikosta opiskelija valitsee kurssin, mitä palaute koskee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti