10.10.2020

Aktivoi luentosi -opas luettavissa päivitettynä

Kirjoitin 2016 Tampereen teknilliselle yliopistolle oppaan Aktivoi luentosi - vinkkejä verkon työkalujen hyödyntämiseen. Sen jälkeen olen sitä melko säännöllisesti omalla ajalla päivittänyt. Kesällä Moodle-ympäristö, jonne se oli tehty, ajettiin alas. Koska oppaalla on edelleen lukijoita ja sain sen jatkuvuudesta pari yhteydenottoakin, päivitin sen ja siirsin oppaan uuteen ympäristöön. 

Moodlen kirja-toiminnolla tehdyn oppaan löydät nyt päivitettynä SnellmanEDUn Moodle-kurssiltani. Klikkaa kurssi auki valitsemalla Kirjaudu vierailijana ja valitse Aktivoi luentosi -välilehti. Samalta kurssilta löydät H5P-esimerkkini, joista voit lukea lisää tämän blogin uusimmalta blogisivulta H5P-työkalut

Oppaassa esitellään verkon helppokäyttöisiä ja ainakin peruskäytön osalta maksuttomia sovelluksia, jotka sopivat luennoille, opetukseen ja verkkopalavereihin. Pitkäaikaisen kollegan ja yhteistyökumppanin Kirsi Viitasen luvalla lisäsin oppaaseen (luku 2.) myös hänen tekemän hienon koonnin opiskelijoiden aktivoinnin harjoituksista ja tehtävistä.

Oppaan uusi kotipesä löytyi yhteistyökumppanilta Kuopiosta, SnellmanEdulta. Siellä olen jo vuosia toiminut vuoroin kouluttajana, vuoroin innokkaana verkko-opiskelijana. SnellmanEdu on valtakunnallisesti tunnettu laajasta ja laadukkaasta opetusalan täydennyskoulutuksesta, jota tarjotaan runsaasti myös verkossa. Tässä pari hyvää linkkivinkkiä:

Aiemmat bloggaukseni oppaasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.