5.3.2024

Jaa jotain -teemaviikon poimintoja

Airut-hankkeen torstai-webinaarin kutsu, linkki löytyy itse tekstistä.
Airut-hankkeen torstai-webinaarin kutsu
Hyvää Jaa jotain-viikkoa eli Avoimen oppimisen teemaviikkoa (Open Education Week #OEweek24)! Teemaviikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 2013 alkaen ja tämä on jo 20. blogipostaus, jonka merkitsen #JaaJotain-tunnistella.

Viikon aikana jaetaan avoimia oppimateriaaleja ja pidetään muutenkin avoimen oppimisen teemaa esillä. Esimerkiksi Avointen oppimateriaalien kirjastosta löytyy runsaasti materiaalia sekä opettajien oman oppimisen tueksi että myös oppijoiden kanssa käytettäväksi.

Avoin jakaminen on ollut työni, bloggaamiseni ja verkkojulkaisemiseni kulmakivi vuodesta 2011 alkaen. Kuvailin teemaviikkoa ja kerroin jakamisen merkityksestä itselleni vuosi sitten Tampereen korkeakouluyhteisön TLC:n blogipostauksessa.

  • Tämä on blogin 400. julkaisu. Uusimpia blogisivuja ovat Tekoäly, Suosittelut ja XR.
  • Päivittyvät ohjeiden sivun uusin sovellus on Canva. Viimeksi päivitettyihin kuuluvat Adobe Express, ClassroomScreen, Digijulkaisut, H5P-työkalut, Padlet, Microsoft 365 (Formissa paljon uutta!), ThingLink ja tekoäly.
  • Uusimpiin videoihini kuuluvat mm. Blooket- ja Padlet-ohjeet sekä musiikkivideo tästä blogista. 
  • Tekoäly opetuksessa -linkkivinkkejä on viime aikojen katsotuimpia materiaalejani. Sinne aloitin viime keväänä kokoamaan hyviä lähteitä ja sitä edelleen viikoittain päivitän. Padletteihin olen tehnyt koonteja myös mm. oppimispeleistä ja hybridiopetuksesta, ks. julkiset Padlettini.

Avoimen tieteen palkinnot ja ITK

Torstain webinaari ja kevään kielen opettajien koulutukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.