13.5.2016

TTY:n Aktivoi luentosi -opas julkastu

Julkistustilaisuus oli Kampusareenan takana TTY:n päätalossa.
Opetushenkilöstän tapaamiessa oli muutakin ohjelmaa
opetuksesta ja kirjaston tarjoamista tiedonhankintaapalveluista.
Kuva: Matleena Laakso, CC BY
Tampereen teknillinen yliopisto julkaisi tänään kirjottamani oppaan Aktivoi luentosi – vinkkejä somen hyödyntämiseen. Opas on avoimesti luettavissa ja julkaistu CC BY-SA -lisenssillä.

Oppaan tavoitteena on auttaa opettajia aktivoimaan luentojaan ja monipuolistamaan työskentelytapoja helppojen sosiaalisen median palveluiden avulla. Esillä ovat Todaysmeet ja Twitter, sanapilvet, Padlet-seinä, QR-koodit ja sähköiset kyselytyökalut.

Oppaassa on ohjeita näiden palveluiden käyttöön ja ideoita siitä, miten niitä opetuksessa voi hyödyntää. Moniin palveluihin voi tutustua kokeilemalla niitä oppaan sivuilla.

Opas on tehty Moodlen kirja-toiminnolla. Ensimmäistä kertaa sitä kokeilin, enkä Moodleakaan ole moneen vuoteen käyttänyt, mutta se oli erittäin helppokäyttöinen. TTY on aiemmin julkaissut avoimeen verkkoon oppaan Tekijänoikeus opetuksessa ja oppimateriaalin valmistamisessa (opas poistettu).

Kommentti 9.5.2018: Oppaan tietoja on päivitetty kevään mittaan, viimeksi tänään.

Kommentti 16.8.2018: Päivitin opasta muuttuneiden ja lakkautettujen palveluiden osalta. 

Kommentti 7.3.2019: Blogijulkaisu uuteen päivitykseen liittyen

Kommentti 15.6.2020: Päivitetty opas löytyy jatkossa SnellmanEdun Moodlesta samalta kurssiltani, minne olen kerännyt H5P-esimerkkini. (TTY on nykyisin osa Tampereen yliopistoa ja TTY:n vanha Moodle lakkautetaan lähiviikkoina.)

Kommentti 10.10.2020: Päivitetty opas löytyy nyt SnellmanEdun Moodlesta ilman kirjautumista ja korjasin linkin edelle. Jatkossa käytän oppaan osoitteena blogijulkaisua Aktivoi luentosi -opas luettavissa päivitettynä.

Ruudunkaappauskuva oppaan johdantoluvusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.