20.10.2020

Lasten lehtikone

Päivitin viime viikolla digijulkaisujen diasarjan, minne olen koonnut sovelluksia erilaisten sähköisten kirjojen, vihkosten, julisteiden ja mm. infograafien tekemiseen.

Lisäsin sinne uutena Aikakausmedian lasten lehtikoneen. Sen avulla voi erittäin helposti luoda PDF-muotoisia lehtiä lisäämällä tekstin ja kuvat. Valmiin lehden voi tulostaa ja nitoa lehdeksi tai jakaa esim. pilvipalveluista linkillä. 

Upotin alle videon, missä esittelen lehtikoneen (6:14 min) ja näytän miten se toimii. Yritin malttaa puhua rauhallisesti, jotta automaattinen tekstitys puheesta onnistuisi, mutta sinä voit halutessasi katsoa videon nopeutettuna. Toistonopeus löytyy videon alta hammasrattaan takaa. Kerron automaattisesta tekstityksestä Screencast-O-Maticilla (muuttanut keväällä 2023 nimeksi ScreenPal) tulevassa blogijulkaisussani. (Tekstitysbloggaus lisätty tähän jälkikäteen: Videon tekstitys puheesta Screencast-O-Matic -sovelluksella.)



Tässä linkki kolmeen diasarjassa esittelemääni julkaisuun:


Digijulkaisut

Diasarja esittelee lähes 20 työkalua, joiden avulla voi tehdä erilaisia digijulkaisuja, esitteitä, postereita tai infograafeja. Lisää tällaisia päivittyviä diasarjoja verkon työkaluista löydät Matleenan blogin koulutusdiojen sivulta: https://www.matleenalaakso.fi/p/koulutusdiat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.