22.2.2019

Hyviä animointisovelluksia

Kuva: Wikimedia Commons, PD
Verkossa on valtava määrä erilaisia maksuttomia animaatiosovelluksia, joilla voi luoda animaatioita viidessä minuutissa, tunnissa tai päivässä tavoitteistasi riippuen. Sovelluksia löytyy niin mobiililaitteille kuin pc-koneille, lapsille ja aikuisille. Osassa ideana on itse animoida, osa on sovelluksia, joissa valitaan valmis animoitu pohja ja vain kirjoitetaan siihen omat tekstit.

Alla olevassa diasarjassa esittelen erilaisia sovelluksia ja vaikka otsikko viittaa opetuskäyttöön, sieltä voi hyvin löytyä vinkkejä päivän teemaan, mikä monella on auton takapenkin tyytyväisenä pitäminen hiihtolomaviikon alkaessa. Esimerkiksi allekin upotettu TextingStory-sovelluksella tehty animaatio voisi olla kivaa takapenkin viihdettä, samoin diasarjan lopuksi esitelty Draw a stickman, missä saa piirtää tikku-ukon, joka sitten lähtee seikkailemaan. Tarinan edetessä saa ohjeita englanniksi, täytyy esimerkiksi piirtää tikku-ukolle avain käteen ja siitä tarina taas jatkuu.

Esimerkkejä tekemistäni videoista ja animaatioista olen koonnut digitarinoiden Padletiin. Animaatioista olen aiemmin julkaissut seuraavat bloggaukset:
Animaatiot opetuksessa

Diasarja esittelee ainakin opetuskäytössä maksuttomia animointisovelluksia ja niiden hyödyntämistä opetuksessa. Päivitän tätä diasarjaan tarpeen mukaan. Lisää tällaisia päivittyviä ohjediojani löydät blogistani: https://www.matleenalaakso.fi/p/koulutusdiat.html

Tässä aluperin ollut diasarja animaatioista opetuksessa 2019 on jo vanhentunut. Vaihdoin 16.2.20 edelle uudemman version päivittyvästä diasarjani samalla otsikolla animaatiot opetuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.