7.2.2013

Mobiilinäkökulmaa tuunaamassa

Ensi lauantaina 9.2. yli 300 pirkanmaalaista opettajaa kokoontuu uuden Tredun tiloihin oppimaan  tvt:n opetuskäytöstä Tuunaa tuntisi -messuille (Twitterissä tunnuksena #eVarikko). Tapahtumasta on tullut eVarikon vuosittainen perinne ja se järjestää messut yhdessä lukuisien hankkeiden kanssa. 13 rinnakkaisesta ja viidestä perättisestä pajasta kymmeniä täyttyi ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Ensimmäisten joukossa olivat mm. kaikki mobiilioppimisen pajat. PAOK:n toiminnassa on nähtävissä, että sen on nyt Pirkanmaalla kuumin trendi ja tukea kaivataan, kun moniin oppilaitoksiin on vuoden sisällä hankittu opiskelijoille tabletteja tai läppäreitä.

Koen, että me järjestäjät emme täysin tähän mobiilin tuloon työpajojen tarjonnassa vastanneet. Yksi syy on Tampereen kaupungin linjaus, että tutkitaan Windows8-tablettien mahdollisuudet eikä vielä hankita suurempia määriä iPadeja tai Android-laitteita. Syynä on, että vain Windows8-tabletit on mahdollista saada osaksi kaupungin muita tietojärjestelmiä. Näin ollen haastan kaikki messujen työpajojen vetäjät huomioimaan tablettien ja muiden mobiilien vallankumouksen omassa esityksessään. Siksi kirjoitan tätäkin bloggausta Android-tabletin Blogger-sovelluksella. Erinomaisesti toimii, enkä joutunut tätä yhtään opettelemaan, kun blogi sinänsä on tuttu ympäristö. Testasin myös iPadin Blogger-sovellusta ja ensikertaa törmäsin siihen, että sovellus näyttää aivan samalta kuin kyseinen palvelu selaimen kautta.

PS 1: Vähän kyllä harmittaa, etten sovelluksen kautta voi asetella tuota kuvaa haluamassani koossa haluamallani tavalla. Myöskään kuvatekstiä ei ole mahdollista lisätä. (Toki kaikkea voi halutessaan jälkikäteen koneelta muokata.)

PS 2: Hyperlinkki ja lihavointi edellä on tehty pöytäkoneella. Ihan kaikki ei mobiilisti onnistu (ainakaan kohtuuvaivalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.