Kuka, yhteystiedot & some

Matleena Laakson profiilikuva: 52-vuotias nainen.

Matleena Laakso

Puhelin: 041 525 0067
Twitter: @MatleenaLaakso
LinkedIn: www.linkedin.com/in/matleenalaakso
Sähköposti: etunimi.sukunimi@outlook.com
  • TAUn & TAMKin työt: etunimi.sukunimi@tuni.fi (profiilisivu)
  • Kiipulan työt: etunimi.sukunimi@kiipula.fi; puh. 040 457 7776 (lomalla 19.6.-31.7.2020)

Olen digipedagoginen asiantuntija ja freelancer-kouluttaja Tampereelta. Lisäksi työskentelen asiantuntijana Tampereen yliopistolla Jatkuvan oppimisen strategisen kehityshankkeen digipilottien parissa, Kiipulan ammattiopiston Digi työtavaksi -digistrategiahankkeessa sekä TAMKissa, pääosin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa (ammattipedagoginen TKI) mm. OPPIJA ikä kaikki -hankkeessa. Lisäksi koordinoin Osakkeen lukioiden ainetiimitoimintaa.

Koulutukseltani olen KM, pääaineena aikuiskasvatus, ja ammatillinen opettaja AmO. Olen työskennellyt pitkään täydennyskoulutuksen parissa. Vuodesta 2009 alkaen pääasialliset koulutusteemani ovat liittyneet opetukseen ja digiin. Esillä ovat olleet mm. digi, some, mobiili, verkkokurssit, webinaarit, lukuisat verkon sovellukset opetuksessa ja hankkeissa sekä ammatillinen verkostoituminen. Ota yhteyttä, kun tarvitset hyvää kouluttajaa!

Työskentelen pääasiassa oppilaitosten (perusasteelta korkea-asteelle ja vapaaseen sivistystyöhön) ja niiden hankkeiden kanssa, mutta koulutan myös muiden koulutusorganisaatioiden, julkishallinnon ja yritysten henkilöstöä. Tutustu bloggaukseen vuoden 2019 töistäni. Yrityksiä ja julkisyhteisöjä olen tukenut etenkin suomalaisen Mobie eSmart ja Academy -koulutusympäristöjen hyödyntämisessä ja olen tehnyt sillä myös tilauksesta verkkokursseja. Opettajia koulutan mm. Office365-palvelun hyödyntämisessä ja kuulun MIEE-verkostoon (Microsoft Innovative Educator Expert). Aiemmin toimin myös Digabi-kouluttajana tukien lukio-opettajia sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen, mutta sitä osaamista en enää ole ylläpitänyt.

Freelancerina olen kouluttanut vuodesta 2008 alkaen. 2019 työkentelin sivutoimisesti OAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa Digierko-koulutuksen verkko-ohjaajana, 2016-2017 työskentelin sivutoimisesti kouluttajana ja koordinaattorina Turun yliopiston lukio-opettajille suunnatussa Scholae Futurum -hankkeessa. Vuosina 2009-2014 työskentelin päätoimisesti Tampereen kaupungin opetusteknologiakeskus eVarikolla Pirkanmaan II asteen oppilaitosten PAOK-hankkeissa. Niissä tehtäväni oli edistää tieto- ja viestintätekniikan pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä mm. kouluttamalla opetushenkilöstöä ja vastaamalla maakunnallisesta kollegavalmennuksesta (vrt digitutorit). Sitä ennen työskentelin Tampereen yliopistolla opetuksen kehittämisen projekteissa ja koulutin opetushenkilöä perusasteelta korkea-asteelle etenkin yhteistoiminnalliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen sekä työssäoppimisen ohjaamiseen liittyen.

Olen joustava ja sitoudun työhöni. Kaikki kuusi jo päättynyttä ESR-hanketta ja kymmenet OPH-hankkeet olen hoitanut loppuun asti. Peräti kolmesti on entinen esimieheni työpaikkaa vaihdettuaan rekrytoinut minut myöhemmin uudelleen. Työyhteisössä ja verkostoissa tapahtuva kehittäminen ja osaamisen jakaminen ovat minulle tärkeitä. Tampereen kaupungilla työskennellessäni innostin esimerkilläni kollegoita Twitteriin ja jakamaan materiaalejaan verkossa CC-lisenssillä.

Olen hyvä räätälöimään koulutuksia kunkin ryhmän tarpeisin ja käytän vaihtelevia ja monipuolisia opetusmenetelmiä - digityökalujen kera ja ilman. Twitterissä saamiani palautteita löydät suosikeistani. Ne kertovat taidoistani auttaa ja innostaa toisia sekä myös erinomaisista materiaaleistani, joita on SlideSharen ja SpeakerDeckin kautta katsottu jo yli 900 000 kertaa.

Asun Tampereella ja teen töitä kotoa käsin. Koulutuksia järjestän pääosin tilaajan tiloissa eri puolilla Suomea sekä verkossa. Mobie eSmartia olen käynyt kouluttamassa myös Ruotsissa ja Virossa ja tulevia opettajia TAMKin kautta Kiinan Chongqingissä.

Puolisoni työskentelee yliopistolla IT-asiantuntijana ja kolmen lapsemme kautta näen tänä vuonna ylioppilaan/varusmiehen ja kahden tekniikan ylioppilaan elämää.


Sosiaalisen median sivuja ja profiileitaArtikkelit ja julkaisutTästä pääset blogini etusivulle.

Ei kommentteja: