Kuka olen & yhteystiedot

Matleena Laakso

Sähköposti: etunimi.sukunimi@outlook.com
  • Live.fi-osoitteeseen lähetetyt viestit uudelleenohjautuvat nykyiseen sähköpostiini. Microsoft on luopumassa live.fi-osoitteista, jotka eivät enää toimi luotettavasti.
Puhelin: 041 525 0067
Twitter: @MatleenaLaakso
LinkedIn: www.linkedin.com/in/matleenalaakso

Olen tieto- ja viestintätekniikan (tvt) opetuskäytön asiantuntija ja freelancer-kouluttaja Tampereelta. Työskentelen sivutoimisesti asiantuntijana TAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa mm. Digiosalliseksi- ja Kohti reformia! -hankkeissa.

Koulutukseltani olen KM, pääaineena aikuiskasvatus, ja ammatillinen opettaja AmO. Olen työskennellyt pitkään täydennyskoulutuksen parissa. Vuodesta 2009 alkaen pääasialliset teemat ovat olleet digi ja verkon palvelut opetuksessa ja ammatillisessa verkostoitumisessa sekä sosiaalinen media ja mobiilioppiminen. Ota yhteyttä, kun tarvitset hyvää kouluttajaa!

Työskentelen pääasiassa oppilaitosten (perusasteelta korkea-asteelle ja vapaaseen sivistystyöhön) ja niiden hankkeiden kanssa, mutta koulutan myös muiden koulutusorganisaatioiden, julkishallinnon ja yritysten henkilöstöä. Yrityksiä ja julkisyhteisöjä olen tukenut etenkin suomalaisen Mobie eSmart -koulutusympäristön hyödyntämisessä. Opettajia koulutan myös Office365-palvelun hyödyntämisessä ja kuulun MIEE-verkostoon (Microsoft Innovative Educator Expert). Aiemmin toimin myös Digabi-kouluttajana tukien lukio-opettajia sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen, mutta sitä osaamista en enää ole ylläpitänyt.

Freelancerina olen kouluttanut vuodesta 2008 alkaen. 2016-2017 työskentelin sivutoimisesti kouluttajana ja koordinaattorina Turun yliopiston lukio-opettajille suunnatussa Scholae Futurum -hankkeessa. Vappuun 2014 asti työskentelin Tampereen kaupungin opetusteknologiakeskus eVarikolla Pirkanmaan II asteen oppilaitosten PAOK-hankkeissa. Niissä tehtäväni oli edistää tvt:n pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä mm. käynnistämällä ja vetämällä kollegavalmennustoimintaa. Sitä ennen työskentelin Tampereen yliopistolla opetuksen kehittämisen projekteissa ja koulutin opetushenkilöä perusasteelta korkea-asteelle etenkin yhteistoiminnalliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen sekä työssäoppimisen ohjaamiseen liittyen.

Olen joustava ja sitoudun työhöni. Kaikki viisi jo päättynyttä ESR-hanketta ja kymmenet OPH-hankkeet olen hoitanut loppuun asti. Kahdesti on entinen esimieheni työpaikkaa vaihdettuaan rekrytoinut minut uudelleen. Työyhteisössä ja verkostoissa tapahtuva kehittäminen ja osaamisen jakaminen ovat minulle tärkeitä. Kaupungilla työskennellessäni innostin esimerkilläni kollegoita Twitteriin ja jakamaan materiaalejaan verkossa CC-lisenssillä. Olen hyvä räätälöimään koulutuksia kunkin ryhmän tarpeisin ja käytän vaihtelevia ja monipuolisia opetusmenetelmiä - tvt:n kera ja ilman. Twitterissä saamiani palautteita löydät suosikeistani. Ne kertovat taidoistani auttaa ja innostaa toisia sekä myös erinomaisista materiaaleistani, joita on yksistään SlideSharen kautta katsottu 700 000 kertaa.

Asun Tampereella ja teen töitä kotoa käsin. Koulutuksia järjestän pääosin tilaajan tiloissa eri puolilla Suomea. Mobie eSmartia olen käynyt kouluttamassa myös Ruotsissa ja Virossa ja tulevia opettajia Kiinan Chongqingissä. Puolisoni työskentelee yliopistolla atk-suunnittelijana ja kolmen lapsemme kautta näen tänä vuonna lukiolaisen, varusmiehen ja tekniikan ylioppilaan elämää.

Sähköiset julkaisut avoimessa verkossa


Sosiaalisen median sivujani ja profiileitani


Tästä pääset blogini etusivulle.

Ei kommentteja: