Kuka olen & yhteystiedot

Matleena Laakso


Puhelin: 041 525 0067
Twitter: @MatleenaLaakso
LinkedIn: www.linkedin.com/in/matleenalaakso
Sähköposti: etunimi.sukunimi@outlook.com
  • Kiipulan työt: etunimi.sukunimi@kiipula.fi; puh. 040 457 7776
  • TAMKin työt: etunimi.sukunimi@tuni.fi (profiilisivu)

Olen digitaalisen oppimisen asiantuntija ja freelancer-kouluttaja Tampereelta. Lisäksi työskentelen sivutoimisesti digipedagogisena asiantuntija Kiipulan ammattiopiston Digi työtavaksi -digistrategiahankkeessa sekä asiantuntijana ja kouluttajana TAMKissa (mm. OPH-hankkeissa) ja verkko-ohjaajana OAMKin Digiope-erikoistumiskoulutuksessa. Lisäksi koordinoin Osakkeen lukioiden ainetiimitoimintaa.

Koulutukseltani olen KM, pääaineena aikuiskasvatus, ja ammatillinen opettaja AmO. Olen työskennellyt pitkään täydennyskoulutuksen parissa. Vuodesta 2009 alkaen pääasialliset koulutusteemani ovat olleet digi ja verkon palvelut opetuksessa ja ammatillisessa verkostoitumisessa sekä sosiaalinen media ja mobiilioppiminen. Ota yhteyttä, kun tarvitset hyvää kouluttajaa!

Työskentelen pääasiassa oppilaitosten (perusasteelta korkea-asteelle ja vapaaseen sivistystyöhön) ja niiden hankkeiden kanssa, mutta koulutan myös muiden koulutusorganisaatioiden, julkishallinnon ja yritysten henkilöstöä. Tästä näet millaisia töitä tein vuonna 2018. Yrityksiä ja julkisyhteisöjä olen tukenut etenkin suomalaisen Mobie eSmart ja Academy -koulutusympäristöjen hyödyntämisessä. Opettajia koulutan mm. Office365-palvelun hyödyntämisessä ja kuulun MIEE-verkostoon (Microsoft Innovative Educator Expert). Aiemmin toimin myös Digabi-kouluttajana tukien lukio-opettajia sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen, mutta sitä osaamista en enää ole ylläpitänyt.

Freelancerina olen kouluttanut vuodesta 2008 alkaen. 2016-2017 työskentelin sivutoimisesti kouluttajana ja koordinaattorina Turun yliopiston lukio-opettajille suunnatussa Scholae Futurum -hankkeessa. Vuosina 2009-2014 työskentelin Tampereen kaupungin opetusteknologiakeskus eVarikolla Pirkanmaan II asteen oppilaitosten PAOK-hankkeissa. Niissä tehtäväni oli edistää tvt:n pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä mm. kouluttamalla opetushenkilöstöä ja vastaamalla maakunnallisesta kollegavalmennuksesta (vrt digitutorit). Sitä ennen työskentelin Tampereen yliopistolla opetuksen kehittämisen projekteissa ja koulutin opetushenkilöä perusasteelta korkea-asteelle etenkin yhteistoiminnalliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen sekä työssäoppimisen ohjaamiseen liittyen.

Olen joustava ja sitoudun työhöni. Kaikki kuusi jo päättynyttä ESR-hanketta ja kymmenet OPH-hankkeet olen hoitanut loppuun asti. Peräti kolmesti on entinen esimieheni työpaikkaa vaihdettuaan rekrytoinut minut myöhemmin uudelleen. Työyhteisössä ja verkostoissa tapahtuva kehittäminen ja osaamisen jakaminen ovat minulle tärkeitä. Kaupungilla työskennellessäni innostin esimerkilläni kollegoita Twitteriin ja jakamaan materiaalejaan verkossa CC-lisenssillä. Olen hyvä räätälöimään koulutuksia kunkin ryhmän tarpeisin ja käytän vaihtelevia ja monipuolisia opetusmenetelmiä - digityökalujen kera ja ilman. Twitterissä saamiani palautteita löydät suosikeistani. Ne kertovat taidoistani auttaa ja innostaa toisia sekä myös erinomaisista materiaaleistani, joita on yksistään SlideSharen kautta katsottu yli 800 000 kertaa.

Asun Tampereella ja teen töitä kotoa käsin. Koulutuksia järjestän pääosin tilaajan tiloissa eri puolilla Suomea. Mobie eSmartia olen käynyt kouluttamassa myös Ruotsissa ja Virossa ja tulevia opettajia TAMKin kautta Kiinan Chongqingissä.

Puolisoni työskentelee yliopistolla atk-suunnittelijana ja kolmen lapsemme kautta näen tänä lukuvuonna abiturientin ja kahden tekniikan ylioppilaan elämää, joista toinen työskentelee myös ylioppilaskunnan viestintä- ja järjestösihteerinä.


Sosiaalisen median sivuja ja profiileitaJulkaisujaTästä pääset blogini etusivulle.

Ei kommentteja: