Kuka, yhteystiedot & some

Matleena Laakson profiilikuva: vähän yli 50-vuotias hymyilevä silmälasipäinen nainen.

Matleena Laakso


Puhelin: 041 525 0067
Twitter: @MatleenaLaakso
LinkedIn: www.linkedin.com/in/matleenalaakso
Sähköposti: etunimi.sukunimi@outlook.com 
TAMK/TAU: etunimi.sukunimi@tuni.fi (profiilisivu)

Olen digipedagoginen asiantuntija, freelancer-kouluttaja ja aktiivinen bloggaaja Tampereelta. Freelancer-keikkojen ohella työskentelen sivutoimisesti TAMKin Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri -yksikössä ja koulutan Tampereen korkeakouluyhteisön Tree - jatkuvan oppimisen palvelut -brändin alla.

Tänä lukuvuonna koulutan mm. seuraavissa Tampereen korkeakouluyhteisön hankkeissa: DigitaDigiPuffetti, TripedaAreenalla erityistä tukea ja Oppijan rinnalla hybridiympäristöissä. Olen kouluttajana myös TAOKin Opettajan digitaalinen perusosaaminen -kurssilla. Lisäksi koordinoin Osakkeen lukioiden ainetiimitoimintaa. Tulevia avoimia koulutuksiani löydät kootusti Tervetuloa-sivulta.

Koulutukseltani olen KM, pääaineena aikuiskasvatus, ja ammatillinen opettaja AmO. Olen työskennellyt pitkään täydennyskoulutuksen parissa. Vuodesta 2009 alkaen pääasialliset koulutusteemani ovat liittyneet digin ja sen sovellusten hyödyntämiseen opetuksessa. hankkeissa ja ammatillisessa verkostoitumisessa. Korona-ajan suosituimmat teemat ovat osallistujien aktivointi verkossa (tallenteita löytyy aiempien koulutusten sivulta) sekä verkkosisältöjen luominen (esim. videot, animaatiot, interaktiiviset kuvat ja videot, H5P-työkalut ja verkkokurssit). Ota yhteyttä, kun tarvitset hyvää kouluttajaa!

Työskentelen pääasiassa oppilaitosten (perusasteelta korkea-asteelle ja vapaaseen sivistystyöhön) ja niiden hankkeiden kanssa, mutta koulutan myös muiden koulutusorganisaatioiden, kirjastojen, julkishallinnon ja yritysten henkilöstöä. Tutustu bloggauksiini vuoden 2022 tai vuoden 2021 töistäni. Yrityksiä ja julkisyhteisöjä olen tukenut etenkin suomalaisen Mobie eSmart ja Academy -koulutusympäristöjen hyödyntämisessä. Olen luonut tilauksesta useita verkkokursseja Mobien ja Moodlen avulla sekä rakentanut H5P-tehtäväpaketteja tilaajien materiaaleista.

Opettajia koulutan myös Microsoft365-palvelun hyödyntämisessä ja kuulun MIEE-verkostoon (Microsoft Innovative Educator Expert). Aiemmin toimin myös Digabi-kouluttajana tukien lukio-opettajia sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyen, mutta sitä osaamista en enää ole ylläpitänyt.

Freelancerina olen kouluttanut vuodesta 2008 alkaen. Sen ohella minulla on ollut useita sivutoimisia ja pääosin hankkeisiin liittyviä työsuhteita, joissa kaikissa keskeisintä on ollut digipeda-teemojen kouluttaminen tai verkkomateriaalien tekeminen. Tampereen yliopistolla olen pitkään vetänyt erilaisia koulutuksia mm. henkilöstölle. Vuonna 2021 olin asiantuntijana mm. hybridiopetuksen kehittämisessä Johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Vuoden 2020 olin asiantuntijana Jatkuvan oppimisen strategisen kehityshankkeen digipilottien parissa kouluttaen ja tukien kuuden laajan verkkokurssikokonaisuuden tekijöitä. 2018-2020 työskentelin digipedagogisena asiantuntijana Kiipulan ammattiopiston Digi työtavaksi -digistrategiahankkeessa. 2019 työskentelin OAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa Digierko-koulutuksen verkko-ohjaajana, 2016-2017 työskentelin kouluttajana ja koordinaattorina Turun yliopiston lukio-opettajille suunnatussa Scholae Futurum -hankkeessa. 

Vuosina 2009-2014 työskentelin päätoimisesti Tampereen kaupungin opetusteknologiakeskus eVarikolla Pirkanmaan II asteen oppilaitosten PAOK-hankkeissa. Niissä tehtäväni oli edistää tieto- ja viestintätekniikan pedagogisesti mielekästä hyödyntämistä mm. kouluttamalla opetushenkilöstöä ja vastaamalla maakunnallisesta kollegavalmennuksesta eli digitutoreiden toiminnasta. Sitä ennen työskentelin Tampereen yliopistolla opetuksen kehittämisen projekteissa ja koulutin opetushenkilöä perusasteelta korkea-asteelle etenkin yhteistoiminnalliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen sekä työssäoppimisen ohjaamiseen liittyen.

Olen joustava ja sitoudun työhöni. Kaikki seitsemän jo päättynyttä ESR-hanketta ja kymmenet OPH-hankkeet olen hoitanut loppuun asti. Peräti kolmesti on entinen esimieheni työpaikkaa vaihdettuaan rekrytoinut minut uudelleen. Työyhteisössä ja verkostoissa tapahtuva kehittäminen ja osaamisen jakaminen ovat minulle tärkeitä. Tampereen kaupungilla työskennellessäni innostin esimerkilläni kollegoita Twitteriin ja jakamaan materiaalejaan verkossa avoimella CC-lisenssillä.

Olen hyvä räätälöimään koulutuksia kunkin ryhmän tarpeisin ja käytän vaihtelevia ja monipuolisia opetusmenetelmiä - digityökalujen kera ja ilman. Twitterissä saamiani palautteita löydät suosikeistani. Ne kertovat taidoistani auttaa ja innostaa toisia sekä myös erinomaisista materiaaleistani, joita on yksistään diojenjakopalveluista (SlideShare ja SpeakerDeck) katsottu puolitoista miljoonaa kertaa.

Asun Tampereella ja teen töitä kotoa käsin. Koulutuksia pidän pääosin tilaajan tiloissa eri puolilla Suomea sekä paljon myös verkossa. Mobie eSmartia olen käynyt kouluttamassa myös Ruotsissa ja Virossa ja tulevia opettajia TAMKin kautta Kiinan Chongqingissä.

Puolisoni työskentelee IT-ihmisenä (mikä titteli!) ja kolmen lapsemme kautta näen filosofian ylioppilaan ja kahden tekniikan kandin elämää. 


Sosiaalisen median sivuja ja profiileita


Artikkelit, podcast-vierailu yms.Tästä pääset blogini etusivulle.

Ei kommentteja: