Kahootin peruskäytön luvataan aina pysyvän opettajille maksuttomana, mutta uudistusten myötä se tuntuu havittelevan entistä enemmän opettajia maksullisen version käyttäjiksi. Sen hinta on yksittäisille opettajille alk. 3-5 €/kk (summat päivitetty 8/22) kouluasteesta riippuen. Muun muassa yrityksille Kahoot on aina maksullinen.
Kommentti 16.8.22: Kahootin verkkosivun lisäksi ostettavissa suomeksi IlonaIT Oy:ltä.
Kommentti 3.3.2022: Maksuttomalla versiolla voi tehdä kyselyitä enää 50 oppijalle, korkea-asteen lisenssillä kymmenelle oppijalle.
Ilmaisversiossa tarjolla enää kaksi kyselytyyppiä: Quiz ja Jumble
Kahootin ilmaisversion kyselytyypit ovat Quiz-monivalinta ja Jumble-järjestämistehtävä. Edelleenkin vain Quiz-kyselyitä voi antaa kotitehtäväksi ja vain niitä voi luoda myös mobiilisovelluksella. Myös moni alla mainituista uudistuksista koskee ainakin toistaiseksi vain Quiz-kyselyitä.
Kommentti 29.9.19: Kahoot on edelleen kaventanut maksuttoman opettajatilin ominaisuuksia ja nyt Jumble-tehtävät ovat tarjolla vain maksullisissa versioissa.
Mahdollisuus lisätä ei-pisteytettäviä itsearviointi- tai mielipidekysymyksiä on Quiz-kyselyistä siirtynyt maksulliseen versioon. Sen avulla saa samaan kyselyyn eri kysymystyyppejä ja voi lisätä kysymysten lisäksi myös sisältödioja, joihin saa tekstiä, kuvia ja videoita.
Kahootin kysymyspankkia hyödyntäen uusien kyselyiden tekeminen nopeutuu huomattavasti. |
Kysymyspankki nopeuttaa kyselyiden tekemistä
Kun kirjoitin oheisen kuvan esimerkissä "Mikä on Ruotsin", sain yli sata ehdotusta kysymykseksi. Listauksesta voin lisätä kysymyksen omaan kyselyyni vain yhdellä klikkauksella. Jos jatkan lauseen loppuun ja etsin Ruotsin pääkaupunkia, voin helposti valita vaihtoehdoista sen, mikä on kieliasultaan oikein, missä on hyvä taustakuva tai -video ja sopivat vastausvaihtoehdot.
Kisataan useamman kerran!
Huomasin, että jos peluuttaa Jumble-kisan niin, että on määritellyt automaattisen siirtymisen kysymyksistä toiseen, pelin jälkeen se käynnistyy automaattisesti uudelleen. Näin kaikki tai ne, jotka kaipaavat kertausta, voivat vastata kyselyyn uudelleen. Jos kyseessä on pitkä kysely, mikä vaatii paljon toistoja, pelin voi jättää pyörimään ja todeta, että kukin siirtyy vaikka kirjan tehtäviin, kun vastaaminen alkaa sujua.
Kysymyksiin enemmän vastausaikaa ja merkkejä
Kysymyksiin ja vastausvaihtoehtoihin mahtuu nyt 25 % enemmän tekstiä kuin aiemmin. Huomaa, että käytettävissä on laaja valikoima erikoismerkkejä sekä kysymyksissä että vastausvaihtoehdoissa. Matemaattiset lausekkeet saa liitettyä kysymyksiin myös ruudunkaappauskuvina tai videoina.
Mitä muuta uutta?
- Laaja kuvapankki, joskaan ilmaisversiolla sanahaku ei toimi, vaan kuva täytyy etsiä vain 14 kategorian alta (esim. animals, history, sports). Näin ollen Pixabayn tekijänoikeusvapaat kuvat ovat edelleen erinomainen vaihtoehto.
- Kyselyt tallentuvat automaattisesti, myös keskeneräisinä.
- Quiz-kyselyn käynnistyksen yhteydessä tehtäviä valintoja on hieman karsittu, mutta mitään oleellista ei ole jäänyt pois. Muutoinkin Quiz-kyselyn muokkausnäkymä on uudistunut, kun Jumblessa ainakin toistaiseksi on vielä vanha näkymä.
- Kahoot on partneri sekä Googlen (GSE) että Microsoftin kanssa ja Classroom- ja Teams-integraatio on luvattu ja sovelluksen voi asentaa myös Chromebookiin.
Hei Matleena,
VastaaPoistakiitos blogistasi ja tällä kertaa erityiskiitos aivan loistavasta Pixabay-vinkistä!
Pia