14.2.2019

ClassroomScreen - open helppo työkalu

ClassroomScreenin logo
ClassroomScreenistä kuulin helmikuun alussa, kun TOP-keskuksessa S2-opettajien kanssa jaoimme kokemuksia parhaiksi koetuista sähköisistä työkaluista.

ClassroomScreen on verkkosivu, minne voi luoda digitaalisen taulun. Idea on, että opettaja avaa sen oppitunnin aluksi, heijastaa kaikkien näkyville ja ottaa esiin haluamansa työkalut. Palveluun ei kirjauduta eikä sisältöjä voi tallentaa, mutta se ei haittaa, kun uuden taulun luo niin nopeasti.

ClassroomScreenin on tehnyt hollantilainen opettaja Laurens Koppers. Hän loi sen omiin tarpeisiinsa, mutta päätti jakaa tuotoksensa muidenkin käyttöön. Palvelun luvataan pysyvän aina maksuttomana, mutta lahjoituksia otetaan vastaan. Minäkin hänelle pienen summan lahjoitan ja laitan linkiksi tämän kirjoituksen. Niin paljon maksuttomia sovelluksia ja sisältöjä käytän ja muille opetan, että toisinaan tuntuu ihan hyvältä niitä vapaaehtoisesti tukea.

Palvelun käyttö on niin helppoa, että ohjeita siihen et välttämättä kaipaa. Avaa vain ClassroomScreen ja kokeile näytön alaosan kuvakkeita. Niille, jotka haluavat tarkemman perehdytyksen omainaisuuksiin, tein alla olevan videon.


4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä vinkistä ja selkeistä ohjeista, käyttöön tulee 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Tea! Opettajien Facebook-ryhmissä on kommentoitu, että tämä sopii hyvin myös yläkouluun ja erityistä tukea tarvitseville oppijoille.

   Poista
 2. Mukavan helppokäyttöiseltä vaikuttava työkalu, joka varmaankin sopii myös yläkoulun opetukseen käytettäväksi. Harmi, että luokassani ei ole koskeutusnäytöllistä taulua, jolla tuo äänestys olisi helpompi ja nopeampi toteuttaa. Ajastinta ajattelin käyttää fysiikan ja kemian kaksoistunneilla, jossa pidämme pienen 3-5 min. tauon. Työskentelytapasymboleita, liikennevaloja ja luokan melutason mittausta aion kokeilla myös. Lisäksi voisi kokeilla satunnaisen nimen arvontaa vaikkapa läksyjen kuulustelun yhteydessä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi23.2.19

  Kiitokset vinkistä, otin sijaiskeikalla kokeiltavaksi ja tuntui ihan mukavalta! Kaikkia ominaisuuksia en ehtinyt kokeilla, mutta monta toimivaa kyllä.

  VastaaPoista