31.12.2017

BETT-messuilla lähes vuosi sitten

Seuraavia BETT-messuja kannattaa seurata somesta
 tunnuksella #BETT2018. Suomalaisten
viestittelyssä käytössä on myös tunnus #finnbett
Osallistuin lähes vuosi sitten neljättä kertaa Lontoon BETT-opetusteknologiamessuille, missä oli huhujen mukaan jopa yli 800 suomalaista, mikä nostaa sen ITK-konferenssin rinnalle suomalaisen opetuksen digiväen tärkeimpänä verkostoitumispaikkana. Kaikkiaan osallistujia tässä vuosittaisessa tapahtumassa oli noin 35 000.

Vuosittaiset BETT-messut on niin suuri tapahtuma, että sitä voi hyvin seurata somen kautta koti-Suomestakin, kuten itse vuonna 2016 tein ja siitä bloggasin: Päivä virtuaaliosallistujana BETT-messuilla 

Kuva: Bett2017, creativeconnection.co.uk
Olen viime päivinä siivoillut blogiani ja päätin vielä näin uuden vuoden aattona julkaista alla olevan aiemmin luonnokseksi jäänen tarinan, missä on poimintoja edellisiltä BETT-messuilta. Teksti on  koottu pitkälti tviittien ympärille. 

Menomatkalla luin British Airwaysin asiakaslehdestä Googlen Matt Brittin ajatuksia tulevaisuuden ennustamista. Se on vaikeaa, mutta keskeiseksi Brittin nosti sen, että internet on tällä hetkellä vähemmistön saatavilla, mutta viiden vuoden kuluessa enemmistö pääsee sinne ja kymmenessä vuodessa lähes kaikki.

BETT-messuilla kokeilin ensi kertaa mixed reality -laseja ja otin ensimmäisen 360-valokuvan kaverin kameralla, mutta omalla puhelimella. Nyt osaan tehdä saman jo maksuttomalla mobiilisovelluksella (lue lisää bloggauksestani). Alkuvuodesta kirjoitin kaksi tarinaa messujen yhteydessä järjestelyiltä kouluvierailulta sekä kokosin suomalaisten matkaraportit omaan bloggaukseen:

BETT-messuilla on aina paikalla suuria staroja, jotka eivät siellä ilman turvamiehiä pärjäisi. Yksi heistä on Sir Ken Robinson, joka totesi olevansa paikalla nöyrin mielin. Hän piti 10 vuotta sitten TEDtalkin Do schools kill creativity?, jota on katsottu 48 miljoonaan kertaa ja käännetty 61 kielelle. "Te menisitte sekaisin, vaikken sanoisi mitään," hän jatkoi.Julkkiskokki Heston Blumenthal on nähnyt ruokavallankumouksen


Selfie Austalian Masterchefistä minulle ja kuopukselleni
tutun julkkiskokki Heston Blumenthalin kanssa.
Minä kohtasin turvamiehet itseni ja julkkiskokki Heston Blumenthalin välissä. Väijyin häntä jo ennen esitystä, tuloksetta. Esityksen jälkeen hänet saatettiin puhujien tilaan. Meitä oli kuitenkin 20-30 fania nimmareita ja selfieitä odottamassa ja saimme turvamiesten kautta lupauksen, että Heston tulee meitäkin tapaamaan.

Heston kertoi puheenvuorossaan, että hän on oppinut ruuan valmistamisen taitoja pitkältä ihmellen ja kysellen. Julkkiskokkina tekee työtä myös opetuksen parissa ja tällöin hän korostaa erityisesti uteliaisuutta ja ryhmätyötaitoja. Hyvään ruuanlaittoon tarvitaan mittaamisen oheen tunnetta, pelkkä tekniikka ei riitä, kuten Australian MasterChef-kisassakin painotetaan. Myös makuaistia ohjaavat eri tekijät, kuten ruuan nimi - vaikka jäätelön odotetaan olevan kylmää ja makeaa.

Heston on vieraillut useita kertoja Australian MasterChefissä ja kertoi, että suurin hänen näkemänsä ruokavallankumous on tapahtunut juuri Australiassa tämän tv-sarjan myötä. Se näyttää, miten valtavan paljon oppimisen eteen on tehtävä työtä ja miten se työnteko lopulta palkitsee.  Ilona-seminaarissa yli 300 suomalaista


Ilona IT Oy kutsui jo perinteiseen tapaan suomalaiset BETT-osallistujat yhteen. Tänä vuonna tarjolla oli seminaari (ja ihania herkkuja!) British Museumissa.

Bridging the Next Digital Divide, Anthony Salcito, Microsoft Education
  • En tykkää sanasta e-learning, se on vain oppimista. Teknologia sulautunut arkeen. 
  • Oppiminen muuttunut mobiilien myötä. Mm. jakamista enemmän. 
  • Monessa maassa vanhemmat tuotava mukaan teknologian maailmaan, jotta he voivat tukea lapsiaan. 
  • Kouluissa pitäisi miettiä tarkemmin teknologiasta when, where and why? 

Making technology accessible, affordable & sustainable, Carmen Ene, 3 Step IT
  • Access is superior to ownership.

Learning and education in the global and digital work? Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

Lopuksi upotan tähän vielä talteen BETT-messuilla esitysten välissä usein pyörineen BETT-videon.
-  -  -  -  -
Tutustu myös koontiin suomalaisten BETT-messujen ja oheistapahtumien matkaraporteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.