30.4.2014

PAOK: Kiitos ja näkemisiin!
Kevät 2012 ja tällä klikkauksella lähtee PAOK2:n hakemus.
Tänään vappuaattona PAOK hankkeena ja samalla nykyinen työsuhteeni Tampereen kaupungille päättyy. Reilut viisi vuotta hurahti Pirkanmaan toista astetta kiertäessä ja paljon saimme aikaan. Kolmen ja puolen hengen hankkeessa meitä oli kaikkiaan tusinan verran tekijöitä. Monta loistavaa kollegaa ehdin PAOK:n tiimissä matkan varrella nähdä, kiitos erityisesti Kirsille, Anna-Maijalle, Minnalle ja Riikalle sekä sihteereistä parhaille, Marjariitalle ja Heidille. Jättihalaus myös eVarikon ihanalle porukalle, ilman teitä tästä ei olisi selvitty!

Ylin kuva on web-suunnittelijamme Auli Nikkasen eVarikon puolesta tekemä lisätyn todellisuuden kortti, jollaiset Riikan kanssa tänään saimme. Aurasma avaa kuvasta virtuaalikukkasia, oikeitakin saimme kukkapenkkiin laitettavaksi. Kiitos! (Lisäys 2.5.14: Lue Aulin blogista 3D-mallin viemisestä Aurasmaan.)

PAOK-vuosiini mahtui neljä työhuonetta. Ensimmäinen muutto
 vei Nekalaan, missä paikan ja samalla kaupungin
Opetusteknologiakeskuksen nimeksi vakiintui eVarikko.
Nimi pysyi muuttaessamme Ratinanrantaan. Kesäkuussa
eVarikko muuttaa Vanhalle kirjastotalolle Keskustorille.
PAOK:n vuodet ovat olleet opettavaisia ja antoisia monella tapaa. Olen kokenut tekeväni töitä ensisijassa teille ja teidän kanssa, ihanat pirkanmaalaiset opettajat, rehtorit ja muu koulujen väki - ja se on tehnyt työstä palkitsevaa.

Ensimmäisiksi työtehtäviksi minulle annettiin järjestää blogi- ja wikikoulutuksia. Facebookiin liityin ajatellen, etten ole uskottava sosiaalisen median kouluttaja, jos en siellä ole. Enää en siitä luopuisi, mutta edelleenkin minulla painottuu sen ammatillinen käyttö. Twitter-tilinkin perustin PAOK:n alkukuukausina, mutta aikansa kesti keksiä, mihin sitä käyttäisin ja ITK:ssa sen aikanaan oivalsin. Monen monta asiaa olen opetellut, kun niistä on pyydetty kouluttamaan. Ja mitä syvemmälle somen suohon uppoaa, sitä enemmän löytää asioita ja näkökulmia joihin perehtyä

Miten käy PAOK-verkoston?

  • PAOK on hankkeena päättynyt, mutta jatkuu pysyvänä Pirkanmaan II asteen verkostona oppilaitosten omalla rahoituksella. Samalla vastuu on siirtynyt projektitiimiltä kaupungin vakituisille työntekijöille, Tuuli Kurkipäälle ja Minna Harjulle, jälkimmäinen jatkaa tarjottimen teknistä ylläpitoa.
  • Pysyvän PAOK-verkoston palvelut ovat Maakunnallinen verkkokurssitarjotin ja neljä Tampereella vuosittain tarjottavaa koulutusta kollegavalmentajaverkostolle - niiden puitteissa tapaamme jo syksyllä. 
  • Hankkeen Ning-sivujen päivitys on päättynyt, mutta tiedot ovat luettavissa lokakuulle 2014 asti. Keskeiset tiedot ja linkit materiaaleihin löytyvät jatkossa Tampereen suedun tvt-portaalista osoitteesta: tvt.tampereenseutu.fi/paok. Sinne rakentuvat myös pysyvän PAOK-verkoston sivut.

Miten käy Matleenan?

  • Pitkä kesäloma ja tauko projektihallinnosta tekevät taatusti hyvää. Palaan freelancer-kouluttajana viiden vuoden sivutoimisuuden jälkeen täyspäiväiseksi. Töitä tulen tekemään sekä muutaman koulutusalan yrityksen kautta että suoraan oppilaitoksille ja niiden hankkeille. Jo toukokuulle on monta työtä sovittuna. Syksylle hyvin koulutuksia mahtuu, joten kannattaa ottaa yhteyttä. Somesta minut tavoittaa jatkossa entiseen tapaan, mutta PAOK:n sähköposti ja puhelin kannattaa siivota yhteystiedoista pois ja tallentaa tilalle: matleena.laakso at live.fi ja puhelin 041 525 0067. 
  • Tämän blogini Kuka olen -sivulta voit lukea tarkemmin osaamisestani - tai näistä blogikirjoituksista (tämä on jo 81. bloggaus) ja yli 80 000 kertaa katsotuista SlideSharessa CC-lisenssillä jakamistani dioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.