Jo perinteeksi muodostunut Heikki Mäenpään, Petri Lounaskorven, Antti Luoman sekä heidän asiantuntija- & tuotantoryhmiensä ajankohtaiskatsaus tekoälyn, laajennetun todellisuuden ja robotiikan kuulumisista ja näkymistä osana oppimista. Perjantai-iltapäivälle ennen konferenssin päättävää keynote-luentoa ajoittuvaan Areena-esitykseen päivitetään myös ITK-yhteisön Aulangolle mukanaan tuomia sisältöjä ja kokemuksia. Niiden avulla saadaan syntymään mielenkiintoinen ja yhdistävä tulevaisuuteen suuntaava "Virtuaaliperjantai"- kokonaisuus.
Tuoreimmat XR-vinkkini
Molemmat sovellukset korvaavat muutama vuosi sitten lakkautetut ja monien suuresti kaipaamat työkalut (Aurasma & Googlen Tour Creator ja Expeditions). Myös näillä uusilla luot helposti ja maksutta omia AR- ja VR-sisältöjä. Ne sopivat myös ensiaskeliksi XR:n maailmaan. Lue lisää alkusyksyn bloggauksista:
Kolmantena teemana kerron lyhyesti OPH:n Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmalle tekemästäni lisätyn todellisuuden materiaalista, joka katsoo teemaa etenkin perusopetuksen näkökulmasta. Se julkaistaan loppuvuodesta suomeksi ja myöhemmin myös ruotsiksi. Teemoina ovat mm. oppimisen edistäminen, osallistaminen, itsensä ilmaiseminen, vuorovaikutus ja tukea tarvitsevien oppiminen. Kyse on pedagogisesta materiaalista, mutta mukana on esimerkkejä ja linkkejä myös useisiin sovelluksiin.
- Lisätty todellisuus -infograafi on tehty ThingLinkillä ja julkaistu joulukuussa 2022.
- Infograafi ja muut materiaalit on siirretty Uudet lukutaidot -ohjelman päättymisen myötä Opetushallituksen sivuston Opettajille-välilehdelle. Löydät AR-materiaalit sivulta: Lisätty todellisuus - Vinkkejä perusopetukseen. (Uusi linkki lisätty 5.5.2023.)
#ITK2022 lavalla @MatleenaLaakso jonka huikeasta blogista on varmasti hyötyä meille kaikille, kiitos! pic.twitter.com/eXF9mMAmAf
— Sanna Oinas (@oinas_sanna) October 7, 2022
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.