20.8.2020

Päivittyvä diasarja Zoomista

Koronakevään kysytyin koulutusteema minulle oli verkkotapaamisten järjestäminen ja erityisesti osallistamisen tavat ja sovellukset. Niistä jaoin tuolloin runsaasti vinkkejä niin tähän blogiin kuin diojenkin kautta ja lisää on tulossa. Vinkkejä löydät kootusti mm. Vinkkejä etäopetukseen -bloggauksen lopusta sekä alle upotetusta Webinaarit opetuksessa -Padletista. Uutta oppii myös osallistumalla muiden pitämiin webinaareihin (ks. webinaarikoonti).

Tässä julkaisen 26. päivittyvän diasarjan teemana Zoom-videoneuvottelun käyttö. Vai pitäisiköhän opetella yleistyvä sana verkkoneuvottelu tai kenties yleisempi verkkotapaaminen? Ne lienevät kuvaavampia, varsinkin kun kameran käyttöä on ollut syytä kaistan ja palvelinten kuormituksen välttämisen vuoksi rajoittaa.

Jälleen koin, miten paras tapa oppia on opettaa muita. Zoomia on helppo käyttää, mutta koulutuksissa osallistujilla on käsittämättömän monenlaisia kysymyksiä, joten vastauksia pitää välillä hakea kokeilemalla, mikä on mahdollista ja jos teet tietyllä tavalla, voitko tehdä samalla näin ja näin... Tällaisia päivittyviä diasarjoja voin päivittää linkin muuttumatta, kun opin palveluista uutta, ne muuttuvat ja muuten vain selkiytän edellistä versiota. Päivityskuukauden näet aina aloitusdiasta.

Kaikki päivittyvät diasarjani löydät tämän blogin koulutusdiojen sivulta riippumatta siitä, mihin palveluun ne on jaettu. Alkuunhan jaoin tällaiset diat SlideShareen, mutta nykyisin sinne voi jakaa vain yksittäisten koulutusten materiaalit, joita ei ole tarvetta päivittää. Päivittyvät diasarjat jaan nykyisin SpeakerDeckiin.

SlideShare siirtyy Microsoftin omistamalta LinkedIniltä ensi kuussa Scribdin omistukseen, mikä tuonee muutoksia palveluun. FAQ:n mukaan SlideShareen viedyt sisällöt ja sieltä tehdyt upotukset näkyvät jatkossa entiseen tapaan. Scribd on amerikkalainen äänikirjojen, e-kirjojen ja e-lehtien tilauspalvelu, joka toimii globaalina kuukausimaksullisena palveluna. (Tästä saat 2 kk maksuttoman kokeilujakson.) Bloggasin diojenjakopalveluista viimeksi vajaa vuosi sitten otsikolla SlideShare ei toimi eikä korvaajaa löydy. Jos löydän uuden hyvä sovelluksen tai SlideShare palaa entiseen loistoonsa, sen on uuden bloggauksen arvoinen uutinen.


Zoom-ohjeet

Mikä on Zoom-videoneuvottelusovellus ja miten se toimii? Diasarjassa on mukana myös muutamia yleisiä vinkkejä verkkotapaamisten ja -koulutusten pitäjille. Lue lisää webinaarien pitämisestä ja siihen sovpivista sovelluksista: https://padlet.com/matlaakso/ACopetuksessa sekä Matleenan blogista: https://www.matleenalaakso.fi/

Tehty Padletilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.