ThingLink on uudistanut editorinsa ja se on nyt huomattavasti aiempaa selkeämpi ja helpompi käyttää, sekä selaimella että mobiilisovellluksella (Android, iOS). Mielestäni parhaita ominaisuuksia uudessa editorissa ovat:
- Videot ja 360-sisällöt kuuluvat nyt maksuttomaan opettajatiliin. (Kommentti 7.9.19: 360-videoita voi luoda ja esittää, mutta jakaminen onnistuu vain maksullisella koulutilillä.)
- 360-kuvista tehtyjä virtuaalimatkoja eli toureja on nyt helppo tehdä. Uudistusten myötä ThingLink on erittäin kilpailukykyinen 360-sisältöjen jakamiseen (ks. aiemmat bloggaukseni Google Tour Creator ja RoundMe-sovelluksista).
- Tarjolla on 360-kuvia UNESCOn maailmanperintökohteista opetuskäyttöön - WOW ja hurjasti onnea UNESCOn ICT in Education -palkinnosta!
- Seuraavaksi luvattu uudistus, mikä mahdollistaa sisällön samanaikaisen muokkaamisen.
Sain uuden editorin käyttöön viime viikolla, toki beta-versio on löytynyt testiin asetuksista jo aiemmin. Pyörittelin sitä viikonlopun ja ehdin alkuviikosta sitä jo kouluttaakin. Tein muutamia kokeiluita, joista Teams-ohjeet ja Lontoon 360-kuvat löydät alle upotettuna. Lisäksi testasin uutta editoria vanhempaan Notegraphy-videooni. Lisää esimerkkejäni löydät julkiselta kanavaltani.
Vanhaa editoria käytetään edelleen ennen uudistusta tehtyjen sisältöjen muokkaamiseen. Jos muuten kaipaa sen hieman erilaisia ominaisuuksia, voi editoria vaihtaa asetuksista (account settings - interface settings). Vanhasta editorista kaipaan vain yhtä ominaisuutta: mahdollisuutta tuoda kuvaan pienen tekstilaatikon. Nyt oletuksena on, että layoutien kautta sisältöä tuodaan enemmän, joka toisaalta usein on ihan perusteltua.
Uuden editorin toiminta ainakin toistaiseksi ajoittain yskii Chromella, mutta toimii Firefoxilla moitteetta. (Voi kun aina muistaisi heti kokeilla toista selainta, kun joku verkon palvelu ei toimi. Tein aiheesta syksyllä animaationkin). (Kommentti 7.9.19: Nyt toimii hyvin myös Chromella.)
Päivitin juuri Thinglink-ohjediani ja jätin vanhan editorin ohjeet diasarjan loppuun. (Uudet päivittyvät ThingLink-diat ilman vanhan editorin ohjeita, linkki lisätty 21.3.2020.) Olen puolentoista vuoden tauon jälkeen vihdoin löytänyt kaksikin palvelua, minne vietyjä dioja voin muokata ilman, että linkki tai upotuskoodi hajoaa. Tosin authorSteamista en valitettavasti saa upotuslinkkiä tähän, koska blogin osoite on httpS-muotoa. Joka tapauksessa päivitysmahdollisuuden myötä voin taas paremmin palvella teitä lukijoita. Tätäkin diasarjaa varmasti päivitän myöhemmin keväällä, kun opin itse lisää tai tulee muita muutostarpeita.
Kommentti 16.2.20: Olen siirtänyt päivittyvät ohjediat ThingLinkistä ja muistakin palveluista SpeakerDeck-palveluun, koska sieltä ne löydetään AuthosStreamia paremmin. Palvelusta riippumatta uusimmat diat kannattaa etsiä tämän blogin koulutusdiojen sivulta.
- - - - -
kiitos
VastaaPoistaOle hyvä Tuula! ThingLink on tuonut yhtä sun toista uutta tarjolle kesän aikana. Päivitän ohjeet seuraavan kerran jo elokuun aikana :)
Poista