6.4.2015

ITK-posteri: Some-aakkoset

Some-aakkoset on Auli Nikkasen ja Matleena Laakson posteriesitys, joka syntyi ihastumisesta lisätyn todellisuuden Aurasmaan ja sosiaalisen median mahdollisuuksiin. ITK eli Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa on Pohjoismaiden suurin vuosittainen tieto- ja viestintätekniikan opetusalan konferenssi ja sen posterinäyttely on avoinna koko tapahtuman ajan. Esiintyjät päivystävät postereiden luona molempina päivinä 16. ja 17.4.2015. Posterit löytyvät myös verkosta.

Kommentti 2022: Aurasma vaihtui ensin HP Revealiksi ja sittemmin sekin on lakkautettu eivätkä someaakkosten sisällöt ole katsottavissa kuin listauksena toisesta bloggauksesta.  ITK-konferenssin nykyiset verkkosivut eivät sisällä vanhoja postereita. 

Katsoaksesi posteriin upotettua sisältöä, tarvitset maksuttoman Aurasma-sovelluksen (AppStore tai Google play). Lisäksi sinun tulee seurata käyttäjää Someaakkoset. Se tapahtuu menemällä A-logosta suurennuslasi-kuvakkeeseen, etsimällä sieltä Someaakkoset ja sitten painamalla Follow. Kirjautumista ei tarvita. ITK:n jälkeen sisällöt listattiin linkkeinä myös omaan bloggaukseensa.

Katso posteria lataamalla tai tulostamalla se itsellesi: tästä linkistä koot A4, A3 ja A1, muita versioita saat pyynnöstä. Oheisesta pienestä kuvasta sisällöt aukeavat heikosti, samoin voi käydä edullisimmilla tai kovin vanhoilla laitteilla (ks. laitevaatimukset). Tulosteen olisi hyvä olla min. A3-kokoa, jotta yhden kirjaimen katsominen kerrallaan onnistuu.

Ansaitse osaamismerkki perehtymällä posteriin huhti-toukokuussa! Ks. C-kirjain tai lue tämä bloggaus

Twitter: #someaakkoset ja #itk2015 sekä tekijät @aulinikkanen ja @matleenalaakso

Some-aakkoset -posteri esittelee joukon sosiaalisen median palveluita, joihin voi tutustua lisätyn todellisuuden avulla. Aurasma avaa posterin kirjaimista monipuolista sisältöä, josta osa on rakennettu Aurasmalla, osa muilla välineillä. Posterissa leikitellään lisätyn todellisuuden mahdollisuuksilla ja esitellään visuaalinen yhteenveto suuresta määrästä digitaalista sisältöä.

Posteri esittelee idean, miten oppijoiden, ryhmien tai hankkeiden eri välineillä tuottamaa sisältöä voi koota yhteen. Julisteeksi koottavan yhteenvedon voi kiinnittää oppimistilan seinälle, mutta some-aakkosen sijaan aiheeksi käyvät esim. ruoka-aineet tai Euroopan maat. Huomaa, että jos teet aakkosiin omaa sisältöä, tulee sinun lopettaa Someaakkoset-käyttäjän seuraaminen. Muuten sovellus ei tiedä, avaisiko aakkosten kuvista Some-aakkosten vai sinun luomaa sisältöä. Jos julisteita painetaan hankkeelle, voidaan digitaalista sisältöä lisätä vähitellen tulosten syntyessä. Myös sisältöjen muuttaminen toiseksi on helppoa. Posteri on julkaistu CC BY-SA 4.0 -lisenssillä, joten voit hyödyntää sitä sellaisenaan tai rakentaa aakkosposteriin omaa sisältöä: Albania, Belgia, Chile, Djibouti, Eritrea,..

Posterissa on hyödynnetty tekijöiden verkostojen tuottamaa sisältöä, ihan muistutuksena siitä, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Kiitokset heille loistavista vinkeistä ja inspiraatiosta! Nämä nimet listaamme heti konferenssin jälkeen julkaistavassa bloggauksessa, samoin kuin linkit, jotta osan sisällöistä näkee myös ilman Aurasmaa. Nyt vielä jätämme sijaa yllätyksille, joskin alla on jo linkkejä muutamiin maistiaisiin.

Tekijöiden muut bloggaukset posteriin liittyen
-   -   -   -   -  

Tämä bloggaus liittyy Auli Nikkasen ja Matleena Laakson
ITK-konferenssin posteriin Some-aakkoset 16.-17.4.2015.
Hashtagit ovat #someaakkoset sekä #itk2015
Lue lisää: bit.ly/someaakkoset (eli tämä bloggaus, jota on täydennetty pari viikkoa julkaisemisen jälkeen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.