30.4.2013

Hyvää vappua!

Joskus on kiva vähän leikitellä ja hassutella - erityisen hyvin se sopii vappuun. Alla muutamia tapoja nostaa vaikka juhlapäiviä, kilpailuja tai tapahtumia helposti esille erilaisilla verkkosivuilla. Tällaisia piristeitä löytyy verkosta esimerkiksi seuraavilta sivuilta www.glitter-graphics.com tai www.textspace.net. Ja lisää löytyy hakusanalla text generator.

Saat tuotua erilasia vilkkuvia tekstejä verkkosivullesi siten, että kirjoitat  tekstigeneraattoriin haluamasi sanat, tosin useinkaan ääkkösiä ei voi käyttää - vappuna se ei haittaa, mutta pääsiäinen on haasteellinen. Sen jälkeen kopioit itsellesi valmiin html-koodin, jonka voit viedä omaan wikiin, blogiin tai melkein minne vain. Usein html-koodin upotukselle on oma widget/gadget/vimpain eli koodi tulee viedä verkkosivulle tätä kautta (esim. Wikispaces). Vaihtoehdoisesti voit valita muokkaamasi sisällön näkyviin "tavallisesti" tai html-versiona. Jälkimmäisessä muodossa voit liittää html-koodin sivullesi suoraan valitsemaasi kohtaan (esim. Blogger/Blogspot).

Vähän erilaista tekstigeneraattoria asiantuntijoille on kehitelly Katleena Kortesuo tammikuisessa blogikirjoituksessaan. Myös tieteelliselle tekstille on vastaavaa kokeiltu. Kerran teimme kollegani kanssa MIT-yliopiston generaattorilla tieteellisen artikkelin, määrittelimme sille keskeisiä sanoja ja HUPS - sieltähän tulostui virallisen näköinen englanninkielinen tieteellinen arikkeli tulostimesta. Sitä sitten kierrätimme koultutuksessa asiatuntijuutemme osoituksena.... No, paljastimme kyllä sitten kepposemme myöhemmin iltapäivällä.

LCD Text Generator at TextSpace.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.