Onnenpyörän asetusten valinnat ovat englanninkieliset, mutta erittäin selkeät. |
Joko tunnet suomalaisen, maksuttoman ja mainoksettoman onnenpyörän, joka ei edellytä kirjautumista? Se ei myöskään tallenna nimiä tai muita tietoja, ellet itse halua jakaa onnenpyörää sisältöineen. Kokeile sitä Wheel of names -linkistä tai alle upotettuna. Onnenpyörän tarjoaa Mikko Haapasen yritys, joka myy palvelua, jonka avulla voi arpoa koululuokan istumajärjestyksen. Voit lukea lisää Seating Chart Makerin-verkkosivulta.
Usein näitä onnenpyöriä mainostetaan niin, että niiden avulla voidaan arpoa opiskelijoiden nimiä läksykuulustelun aikana, mutta ne käyvät moneen muuhunkin. Niiden avulla voi myös arpoa esitysjärjestyksen tai pienryhmät. Niihin voi nimien sijaan lisätä sanastoa, käsitteitä tai muuta opiskeltavaa sisältöä, jota käsitellään pienryhmissä. Onnenpyörän ei siis tarvitse olla vain opettajan työkalu, vaan oppijat voivat käyttää opettajan linkillä jakamaa tai tehdä omia.
Uskallatko arpoa itsellesi uudenvuodenlupauksen?
Bonus-tehtävänä kokeneille digipedagogeille on osallistuminen Second Annual H5P Awards -kilpailuun, joka on nyt avoin kaikille H5P:n käyttäjille. Upeita H5P:llä luotuja sisältöjä voi jättää tammikuun 2025 ajan. Voittajat julkistetaan maaliskuun alussa. Lue lisää englanniksi ja katso edellisen kilpailun voittajat. - Tai tutustu H5P-sivuni ohjeisiin ja esimerkkeihin.
- Adobe Express: Animoi hahmo (ks. myös laajemmat Express-ohjeet)
- Powtoon-animaatio
- Blooket-kysely (kultajahti on hyvä vaihtoehto ensimmäiseen kokeiluun)
- Quizizz-kysely
- Sanapilvi
- ChatBot esim. Mizou
- Napkin
- NotebookLM
- Tekoälyllä oppimateriaaleja
- LinkedIn: Laita oma LI-profiilisi kuntoon ja jaa sinne joku muillekin hyödyllinen idea, sovellus tai materiaali. Vanhempia oppijoita kannattaa kannustaa luomaan sinne oma profiili ja verkostoitumaan jo opiskeluaikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.