31.8.2022

Kiinnostavatko avoimet oppimateriaalit?

Tähti , jonka keskellä teksti: Miten ihanaa onkaan onnistua :)
Tervetuloa onnistumaan OPH-rahoitteisiin 
opetusalan täydennyskoulutuksiin!
Avoimesta jakamisesta ja avoimista oppimateriaaleista puhutaan paljon. Suurin osa tuntee ainakin pintapuolisesti Creative Commons (CC) -lisenssit eli käyttöluvat. Sinäkin on hyödyntänyt minun avoimia materiaaleja: ohjedioja, videoita, interaktiivisia materiaaleja, Padletin kuratoituja kokoelmia tai ainakin nyt tätä blogia. 

Vedän syys-marraskuussa TAMKin kautta Avointen oppimateriaalien hyödyntäminen ja jakaminen 3 op -koulutukseen (em. linkistä lisätiedot ja ilmoittautumiset). Koulutukseen kuuluu kuusi webinaaria ja kolme oppimistehtävää. Teemoina käsitellään avoimuutta ja valmiiden materiaalin hyödyntämistä sekä opitaan käyttämään erilaisia sovelluksia, joilla oppimateriaalia voi luoda ja jakaa.

OPH-rahoitteisena ja osallistujille maksuttomana koulutuksena kohderyhmäksi tälle on määritelty perus- ja toisen asteen sekä vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaushenkilöstö. Koulutus toteutetaan kahdesti myös ensi vuonna. Jos se sopii aikatauluusi paremmin, kerro kiinnostuksestasi, niin saat tiedon heti kun ilmoittautuminen tuleviin toteutuksiin avautuu. Voit olla minuun yhteydessä myös organisaatio- tai kuntakohtaisista toteutuksista vuodelle 2023 tämän tai Pedagogin digitystä 3 op -koulutuksen (seuraava toteutus 11.10.2022 alk.) osalta. Tervetuloa-sivulta löydät tiedot tulevista TAMKin ja muistakin koulutuksistani. 

Viime kevään Avointen oppimateriaalien koulutuksen ensimmäisessä toteutuksessa jaettiin julkisesti CC-lisensoitua materiaalia. Tätä tehtiin etenkin #JaaJotain-teemaviikon aikana sekä koulutuksen loppupuolella jakamalla materiaaleja Avointen oppimateriaalien kirjastoon. Muutama jaetuista materiaaleista on osa laajempaa projektia, ei yksinomaa tämän koulutuksen aikana tehtyä. 


Esimerkkejä kevään koulutuksessa jaetuista CC-lisensoiduista materiaaleistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.