10.6.2016

Oppimisen digiagentit 2

HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Seija
Mahlamäki-Kultanen
evästi HAMKista tänään valmistuvaa
250 ammatillista opettajaa, erityisopettajaa ja opinto-ohjaajaa
ottamaan vahvastikin kantaa ammatillisen koulutuksen
puolesta niillä foorumeilla, missä voimme vaikuttaa.

Digioo-ryhmämme valmistujaiskuva.
Opin hiljattain, että ammatillisen
opettajankoulutuksen pedagogiset opinnot (60 op) suorittaneilla on nykyisin käytössä oma virallinen titteli AmO. Minusta tuli tänään sellainen, kun sain todistuksen HAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

Todistusten ohella juhlimme tänään digi-painotteisen opiskelijaryhmämme julkaisua, missä kirjoittajina myös meidän opettajia kollegoineen. Tämä Oppimisen digiagentit 2- julkaisu on ensimmäisiä HAMKin uudella sähköisellä Unlimited-julkaisualustalla julkaistuja teoksia. Minä kirjoitin sinne artikkelin Miksi jakaa avoimesti?

Artikkelissani kerroin avoimen jakamisen ja CC-lisenssien ideasta sekä kerron jakamisen kokemuksista mm. hanketyön ja yksittäisen kouluttajan näkökulmasta. Muissa artikkeleissa kerrotaan mm. digitaidoista, MOOC-kursseista, osaamismerkeistä ja ohjaamisesta. Julkaisu sopii hyvin luettavaksi vaikka tänä viikonloppuna, kun vielä odottelemme kesän helteitä!

Tuuli Vierimaan kanssa kävimme ennen valmistujasijuhlaa
Hämeenlinnan Sibelius-museossa, missä korkkasin uuden 
Museo-korttini. Vieraskirjaan harjoittelimme pari
tuntia etukäteen uutta AmO-titteliämme.
Digiryhmämme vastuukouluttajaa Anne-Maria Korhosta kiitän erityisesti siitä, mitä sinulta opin ohjaamisesta ja arvioinnista. Pieniä, mutta todella tärkeitä asioita! Sanna Ruhalahden opintojaksolle en sitten päässyt, kun ahotoin sen, mutta somessa melskasimme senkin edestä :)

Uuden oppimisen näkökulmasta tärkeintä minulle olivat ensiaskeleet erityispedagogiikan maailmaan. Nyt olen vakuuttunut, ettei kenenkään tulisi tänä päivänä toimia opettajana ilman, että hänellä on edes perustiedot asiasta. Kiitos Simo Uusinoka erkkapedan kurssista - sen anti oli jotain, mitä tarvitsin, vaikken sitä osannutkaan kaivata!

Opiskelukavereista muodostui hieno verkosto ja näin some-aikaan se varmasti jatkaa muodossa tai toisessa. Teidän ansiosta Hämeenlinnaan oli aina mukava tulla - Ikean parkkiksin kimppakyydistä alkaen. Teitä haluan kiittää etenkin hyvistä keskusteluista sekä kertoimistanne oppilaitosmaailman esimerkeistä. Ne olivat minulle täydennyskouluttajan roolissa erityisen arvokkaita. Ja mainittakoon lopuksi, etten suunnittele siitä roolista luopumista :)

Tämän bloggauksen myötä toivotan teille lukijoille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää!

Tähän kuvaan päätin opettajaksi kehittymisen näytteeni. Kuva on tehty sivulla Notegraphy.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.