Kaikki esitellyt sovellukset ovat maksuttomia ja vastaavia on paljon muitakin. Niitä voit suositella kommenteissa. Alla on esimerkkejä näillä sovelluksilla tehdyistä tuotoksista, mutta on hyvä muistaa, että harvoin kaikkia ominaisuuksia kannattaa yhdessä lyhyessä videossa esitellä. Siksi tein Adobe Voicelle kolme erilaista tarinaa.
YouTube on Googlen jälkeen maailman käytetyin hakukone ja oiva apu, kun haluaa tutustua uusiin sovelluksiin tai katsoa millaisia tuotoksia niillä on tehty. YouTuben ohjeiden mukaisesti voit jakaa videotarinoita julkisesti, piilotettuna ja yksityisinä ja näitä asetuksia on helppo muokata myös julkaisun jälkeen.
- Julkinen: video näkyy kavallasi ja hakutuloksissa.
- Piilotettu: Videota voivat katsella vain sen linkin tietävät, Se ei näy kanavallasi eikä hakutuloksissa. Et voi teknisesti estää sitä, että joku muu jakaa linkin ulkopuolisille.
- Yksityinen: Video näytetään vain sinulle ja valitsemillesi käyttäjille. Video ei näy kanavallasi, hakutuloksissa eikä muille käyttäjille.
PhotoGrid
Kuvakollaasisovellus PhotoGridiä (iOS ja Android) on tullut käytettyä useamman kerran. Kuvien muokkaamisen lisäksi sillä voi tehdä pieniä videotarinoita. Tässä vuoden takaa kotipihani heinäkuun kukkijat. On muuten kätevää, että harrastus on sellainen, mitä pystyy ja on kivakin kuvata. Uuden sovelluksen harjoittelu on näin mukavampaa ja tulee samalla tallennettua itselle tärkeitä asioita.
Shadow Puppet Edu
Seuraava video on tehty iOS-sovelluksella, mitä joku jossain kovasti kehui. Siitä on jo aikaa, mutta latasin sen silloin itselleni, ettei pääisisi unohtumaan. Tässä tutkielma kotipihan erilaisista pinnoista :)
Adobe Voiceen (iOS;) ihastuin kerrasta viime keväänä ja tein sillä saman tien kolme erilaista tarinaa. Niitä en upota tähän, vaan näet ne maaliskuisesta Innostavaa ja helppoa tarinointia AdobeVoicella -bloggauksestani.
Kommentti 24.3.17: sovelluksen nimi on nykyisin Adobe Spark Video ja se toimii iOS-sovelluksena ja pc-koneen selaimella.
Kommentti 13.8.18: Bloggasin keväällä Adobe Sparkin sovelluksista
Kommentti 31.7.19: Uusimmat ohjeeni löydät päivittyvästä videoiden ja kuvatarinoiden diasarjasta ja esimerkkejä muistakin videoistani Digitarinoiden Padlet-koonnistani.
Adobe Slate (nyk. Adobe Spark Page)
Myös tämä Adoben sovellus ihastuttu välittömästi. Slatella (iOS) saa hienoa jälkeä ja tuotokseen on luontevaa yhdistää tekstiä ja kuvia, mutta tuotos ei ole bloggauksen otsikon mukaisesti kirjaimellisesti videotarina, vaan hieman erilainen kooste. Käyttöohjeita ei tarvita, vaan eteenpäin pääsee kokeilemalla ja muiden tuotoksista mallia katsomalla. Opettelin käyttämään palvelua kokoamalla erilaisia ruokaan liittyviä kuvia mobiililaitteiltani ja tällainen tuotos syntyi: ei kovin viimeistelty, mutta avaa hyvin Slaten mahdollisuuksia. Tämän ja Adoben Voicen suurin (ainoa?) puute on, että ne ovat saatavilla vain iOS-ympäristöön.
Kommentti 24.3.17: sovelluksen nimi on nykyisin Adobe Spark Page ja se toimii iOS-sovelluksena ja pc-koneen selaimella.
Kommentti 31.7.19: Uusimmat ohjeeni löydät päivittyvästä digitarinoiden diasarjasta.
Jing
Ruudunkaappauskuva Jingistä. Katso esimerkki oheisesta blogi-linkistä. |
Itse tein osan BETT-messumatkan raportoinnista tällä välineellä. Löydät ne tästä blogista otsikolla
Kouluvierailulla Kentissä: Nuori valitsee elämän, ei ammattia!
Oman ympäristön havainnointi on kiinnostavaa ja tärkeää. Sopii moneen aihealueeseen koulutyössä. Vaatii oman älylaitteen käyttöä ja hallintaa.
VastaaPoistaRitva, Piristysruiske VII
👍
VastaaPoista