30.6.2015

Puutarhablogi avattu

Noin 20-vuotias kultasadepensas oli monelle uusi tuttavuus
Selfie toisen ihastellun kasvin eli köynnöshortensian edessä
Harrastan puutarhanhoitoa ja etenkin perennoja eli monivuotisia ruohovartisia koristekukkia. Harrastuksen innoittamana moni teistä on osallistunut mobiiliradassani perennoiden tunnistamiseen ja kukkavalokuvien avulla olen montaa sosiaalisen median palvelua testannut ja demonnut.

Tumman 'Black Barlow' lehtoakileijan kukinta oli parhaimmillaan
Osallistuin viime sunnuntaina neljänteen Avointen puutarhojen teemapäivään, minkä idea on, että kuka tahansa voi toivottaa vieraat tervetulleeksi tutustumaan pihaansa ja juttelemaan puutarhanhoidosta. Kerran olen itse päivään osallistunut, mutta nyt ensikertaa emännän roolissa. Tässä Suomen Puutarhaliitto ry:n yhteistyökumppaneineen organisoimassa tapahtumassa oli avoinna noin 460 puutarhaa ympäri Suomen.

Julkistin hiljattain uuden puutarhablogini perennani.blogspot.fi. Siellä on nimetty ja valokuvattu lähes kaikki pihani lajit ja kauniit kukkakuvat ovat käytettävissä CC-BY-lisenssillä. Viimeisimmässä bloggauksessa jaan kokemuksiani teemapäivästä.

Blogin pääasiallinen sisältö on sen sivuilla, mutta varmaan toisinaan perinteisiä bloggauksiakin kirjoitan. Kirjoitan sinne itselleni muistiin kasvien nimiä, istutusvuosia, suunnitelmia yms. Kuulemani mukaan sivustosta on ollut iloa myös muille alan harrastajille.

Ensi vuonna teemapäivä järjestetäään sunnuntaina 7.8.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.