22.10.2013

Lumian valokuvasovelluksia

Kamera
Kamerassa (Lumia 820) on niin etu- kuin takakamerakin. Tavalliselle ja videokameralle on omat asetukset, joita kannattaa tutkia viimeistään silloin, jos ei kuvien laatuun ole tyytyväinen ja epäilee syyn olevan kuvaajan sijaan laitteessa. Kamerasta pääsee suoraan käsiksi ladattuihin valokuvaussovelluksiin ja sitä kautta voi etsiä niitä lisääkin.

Valokuvat
Kuvat ja sovelluksilla muokatut tuotokset tallentuvat Valokuvat-sovellukseen. Jos sallii, niin se näyttää myös mm. kaikki Facebookiin ladatut kuvakansiot. Merkkaamalla parhaat kuvat suosikeiksi, saa niistä vaihtuvan näyttelyn Valokuvat-sovelluksen tunnukseksi. Myös tätä kautta näkee omat valokuvaussovelluksensa.

Nokia Creative Studio - Luova studio
Monipuolinen kuvankäsittelysovellus, joka tekee monta yksinkertaisempaa sovellusta tarpeettomaksi. Mahdollistaa mm. kuvan sumentamisen valitulla alueella, värin korjauksen ja korostuksen ja kollaasit. Oheisessa villasukkakuvassa matto on muutettu mustavalkoiseksi ja kuvan reunoja sumennettu.

Nokia Glam Me
Tällä sovelluksella kuvataan kasvokuva, jonka sovellus sitten "parantaa". Sen jälkeen sitä voi muokata erilaisilla tehosteilla, kuten tehdä kasvoista lehden kansikuvan, piirustuksen tai vesivärityön kuten ohessa.

Älykäs kuvaus
Ideana oikein hyvä. Sovellus sopii käytettäväksi erityisesti nopeisiin tilanteisiin: Kesällä kuvasin lapsia vuoristoradassa. Kamera ottaa muutaman sekunnin aikana viisi kuvaa, joista voi tallentaa parhaan. Huomaa, että valittu kuva on tallennettava ennen kuin ottaa uusia kuvia.

  Nokia Panorama 

Helppokäyttöinen panoraamasovellus. Kuvia voi tarvittaessa muokata Luova studio -sovelluksessa. Sopii paitsi maisemakuviin, niin myös muistin tueksi remontti- ja sisustusostoksille, etenkin silloin kun tarvitaan myyjän apua valintojen tekemisessä.
Asensin myös Camera360 -sovelluksen, sillä saa oletettavasti nimensä mukaisesti kuvattua täyden ympyrän ympäristöstään.

3D Photo Camera

Oheista kasvikuvaaa on katsottava puna-viherlaseilla, jotta se näkyy kolmiulotteisena. Efekti saadaan ottamalla peräkkäin kaksi kuvaa kameraa vain hieman liikuttamalla.

Lomogram

Oheinen linnakuva on muokattu tällä sovelluksella. Valittuun kuvaan saa erilaisia värisuotimia, heijastuksia ja erikoisefektejä. Itse mielummin julkaisisin hyvän valokuvan ja romanttisesta Budapestin matkasta kertovan tekstin kuin lisäisin oheisia sydämiä kuvaan, mutta kaipa joku tällaisestakin tykkää.

SophieLens for Nokia

Muutama erikoisefekti valotuksen säädöstä. Ongelmana, että efekti on valittava ennen kuvaamista.

PhotoGrid

Tämä on yksi monista sovelluksista, joilla voi tehdä helposti erilaisia kuvakollaaseja. Vasemmalla kuvia kesän Helsingin reissulta.
  
Phototastic Free
Monipuoliset kuvakollaasit onnistuvat myös tällä sovelluksella, vaikka kesäherkuista.
Kuville saa myös erilaisia reunuksia, kuten filmirulla Firenzen tuomikirkosta.

PhotoBeamer

Aivan loistava sovellus. Sen avulla voit näyttää puhelimella otettuja kuvia ystävillesi minkä tahansa tietokoneen isolta näytöltä ilman hankalaa laitteiden yhdistämistä piuhoilla. Sovellus neuvoo askeleet: valitse puhelimesta albumi, mene tietokoneella sovelluksen näytölle ja katso siellä olevaa QR-koodia puhelimen läpi. Näet kuvasi ruudulta ja kuvasta toiseen siirtyminen tapahtuu puhelimen kautta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.