11.2.2012

Työintoa puhkuen – ja on lauantai-ilta!?

Kuvassa näkyy paita, millaisen muutama
eVarikkolainen oli messuille teettänyt.
QR-koodeja näkyi muutoinkin mm. esitteissä..
Teistä blogin lukioista moni on ollut Aulangolla ITK-konferenssissa. Muistatteko ensimmäiset kerrat, kun ette oikein edes ymmärtäneet kieltä mitä konferenssissa puhuttiin, mutta innostus oli suurta ja se tarttui? Minä muistan. Tänään lauantaina Pirkanmaan opettajien Tuunaa tuntisi –messuilla aistin samaa fiilistä. Messut ovat tavallaan mini-ITK, maakunnallinen yksipäiväinen tvt-koulutustapahtuma. Into oli käsin kosketeltavaa ja kokemuksia vaihdettiin ahkerasti. Esimerkiksi lauantain viimeinen työpaja oli 5 min. yli ajan, ennen kuin kouluttaja itse totesi, että eikö lähdettäisi kotiin. Silti meistä sitkeimmät jatkoivat keskustelua vielä vartin. Ei ihan tyypillistä veso-päivälle!

PAOK veti työpajat äänitiedostojen tekemisestä ja siitä, miten verkosta oppimateriaalia löytää. Mielellään tulemme näistä ja muistakin asioista teidänkin kouluunne puhumaan. Pääosa PAOK:n koulutuksista tapahtuu oppilaitosten tai niiden opettajatiimien pyynnöstä, joten olkaa yhteydessä! Päivän aikana pääsin kuulemaan Steiner-koulun ensimmäisiä kokemuksia Android-tableteista. Ensimmäisten kokemusten perusteella opettajat kovasti miettivät, tuovatko tabletit lisäarvoa verrattuna opiskelijoiden omiin älypuhelimiin. Kohdatut haasteet olivat samantapaisia kuin iPadinkin valinneilla.

Iltapäivällä osallistuin some- ja tekijänoikeusgurun Tarmo Toikkasen työpajaan. Sain siitä hyviä ideoita omiin koulutuksiini ja vastauksia juuri nyt pohdituttaviin kysymyksiin ESR-hankkeen materiaalien jakamisesta. Olen juuri aloittanut diojeni jakamisen SlideShare-palvelussa CC BY-SA-lisenssillä, mitä oppimateriaalin jakamiseen suositellaan ja käytännössä ESR-hankkeilta myös edellytetään. Toikkasen sanoin, "en tee elantoani myymällä diapakkoja".

Entä Twitter? Messuilla käytettiin tunnusta #evarikko ja sitä käytti 12 henkilöä. Tweettejä on tullut yli 80, pari viime päivää mukaan lukien. Kolmen kärjesssä ahkerimpien tweettajien joukossa olivat minä, kollegani @minnahelynen sekä yläkoulun äikänope @riikkavai. #FF teille molemmille!
Messujen osallistujamäärä ja myös kohderyhmä on vuosien varrella kasvanut. Nyt ilmoittautuneita oli jo yli 200 ja osallistujat maakunnan perus- ja toiselta asteelta. Kouluttajissa ja muissa esiintyjissä oli vahvistusta muualtakin Suomesta, kiitos ainakin Helsinkiin, keski-Suomeen ja Turkuun!

Messut järjesti Tampereen kaupungin etäopetuskeskus eVarikko yhdessä lukuisien hankkeiden (kuten PAOK), yhdistysten, yritysten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

… Niin ja mitä otsikkoon tulee, vartin päästä suljen koneen ja aloitamme kokkaamisen. Toinen poikani halusi tehdä tacoja ja tortilloja, joten tuumasta toimeen. Hyvää viikonloppua kaikille!

PS. Unohtui mainita Twitteristä, että @Suomitrendit mukaan tunnus #evarikko oli hetken suomen käytetyin Twitter-tunnus. Hyvä me!

-    -    -
Bloggaus julkaistu alkuperin PAOK - Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelman blogissa: http://paokhanke.ning.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.