28.2.2017

Sähköiset työkalut arvioinnin apuna kieltenopetuksessa

Osaamista ja kokemuksia eri sovelluksista jaettiin
aktiivisesti. Tässä esittelyssä Seesaw.
Kohta nokka kohti Espoota, missä on kaupungin perusopetuksen kieltenopettajien veso. Tässä jo yhteisen osuuden diat sekä materiaaleja työpajoihin. Muutamia kohtia täydensin vielä koulutuksen jälkeen.

AnswerGarden: Tekemämme sanapilvi kieltenopetuksen sähköisistä työkaluista löytyy kuvana alle upotettusta diasarjasta. Voit täydentää sanapilven sisältöä tästä linkistä.

Quizizz: Monivalintakysely mahdollistaa vastaamisen luokassa ja kotoa käsin. On opettajan valittavissa, saako nopeudesta lisäpisteitä vai ei. Vastausaikaa voi antaa jopa 15 minuuttia, joten kysymykset voi tehdä niin, että ne edellyttävät tiedonhankintaa netistä tai annetusta materiaalista. Pidempi aika ja se että kukin voi antaa vastaukset omassa tahdissa tukee myös hitaampia oppijoita ja monia erityisoppijoita. Viiden kysymyksen testi eurooppalaisista pääkaupungeista löytyy 13.3. asti tästä linkistä koodilla 493488.

TYÖPAJA: Sähköiset kyselytyökalut


Kirjautukaa johonkin sähköisen kyselytyökalun sovellukseen ja tehkää kysely joko kokeeksi tai harjoitukseksi omille oppilaillenne. Kaikki kyselyt voi jakaa avoimesti muidenkin opettajien hyödynnettäväksi ja tällöin kannattaa otsikossa tai kuvauksessa kertoa mm. kieli, teema ja luokka-aste.


TYÖPAJA: Digitarinat


Kokeilkaa yhtä tai muutamaa sovellusta ja arvioikaa yhdessä niiden mahdollisuuksia kieltenopetuksen arvioinnissa: Millaisia tavoitteita sovelluksia käyttämällä voidaan saavuttaa? Millaisiin tehtäviin ne sopivat hyvin? Mitä uutta ne tuovat arviointiin?


TYÖPAJA: Office 365 kieltenopetuksessa


Kirjaudu O365:een (esim. portal.office.com/home) ja tutustu johonkin itsellesi uuteen sovellukseen. Etsi työpajasta pari tai ryhmä, jonka kanssa tutustumista teet. Jakakaa osaamista, ideoita ja ajatuksia kieltenopetuksen ja arvioinnin näkökulmasta. 
  • OneDrive tiedostojen yhteiseen muokkaamiseen, vertaisarviointiin, opettajan palautteeseen ja videoiden jakamiseen. Kokeile jakamista vain tietylle henkilölle tai linkillä huoltajille.
  • Luokan muistikirja (Class Notebook) kevyeksi oppimisympäristöksi. Mukana on aina kolme osiota: kaikille näkyvät open materiaalit, yhteistyöalue ja jokaisen oppijan oma muistikirja, joka näkyy myös opettajalle.
  • OneNote tai luokan muistikirja mm. äänitiedostojen tallentamiseen.
  • Sway sähköisten julkaisujen tekemiseen, yksin tai porukalla.
  • Forms-tietovisat kokeisiin ja harjoituksiin, joista saa välittömän palautteen.

O365-ohjeita ja linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.