Teemaviikko näkyy somessa ja löytyy mm. Facebookista (teemaviikko 2017 & Jaa jotain-ryhmä) ja Twitteristä tunnuksella #jaajotain. Vuodesta 2014 teemaviikolla jaettuja materiaaleja on kerätty omalle Scoop.it-sivulle.
Nyyttärit ovat jakamista perinteisimmillään. Kuva on entisen työyhteisömme "exVarikkolaisten" teemajuhlista viime viikolta. |
En tähän hätään keksi mitään uutta juuri nyt teemaviikolla jaettavaksi. 2012 aloitin koulutusdiojen systemaattisen jakamisen Slideshare-palveluun CC-lisenssillä ja 2014 Jaa jotain -viikolla lisäsin tähän blogiini CC-lisenssin. Avoimesta jakamisesta on tullut minulle osa normaalia arkea. Aloitin sen työkennellessäni maakunnallisessa ESR-hankkeessa enkä ole nähnyt mitään syytä luopua siitä myöskään freelancer-kouluttajana.
Keskeisimmät jakamisen paikkani tällä hetkellä ovat
- Tämä blogi. Tsekkaa viimeisimpien kirjoitusten lisäksi listaus opetusalan webinaareista ja koonti suomalaisten matkaraporteista Lontoon BETT-opetusteknologiamessuille ja kouluvierailuille.
- Koulutusten diat, jotka jaan/päivitän SlideShareen, mutta löydät kätevimmin koulutusdiojen sivulta. Siellä on erikseen alkuun nostettu varsin usein päivittyvät diasarjat, kuten Avoimet CC-lisenssit, jonka olen vienyt verkkoon neljä vuotta sitten, mutta jota päivitän useita kertoja vuodessa. Sähköisten kokeiden ohjeet ja linkit löytyvät omalta sivultaan.
Ja nostanpa tähän vielä pari muuta vinkkiä
- Aktivoi luentosi – vinkkejä somen hyödyntämiseen, TTY:lle tekemäni opas (2016). Nimestään huolimatta hyödyllinen muuhunkin kuin luento-opetukseen ja korkea-asteelle.
- Miksi jakaa avoimesti? Artikkeli HAMKin Unlimited-julkaisusarjassa (2016)
- Julkiset Padlettini, joissa koontia mm. AC:n käytöstä ja webinaarien pitämisestä, digitarinasovelluksista ja erityispedagogiikan sovelluksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.