22.3.2017

Erityistä tukea tarvitsevan kohtaaminen verkossa


Iltapäivän Digiosalliseksi-hankkeen (ks. Facebook) viidennen workshopin teemana oli verkossa tapahtuva kohtaaminen ja ohjaaminen, etenkin erityistä tukea tarvitsevien näkökulmasta. Tapahtuma järjestettiin samanaikaisesti Tampereella ja Virroilla niin, että alustuksia tuli Adobe Connectin avulla molemmista paikoista. Kun TAMKissa luokan katossa roikkui mikkejä ja seinään oli teipattu kamera, onnistui reaaliaikainen keskustelukin varsin hyvin.

Alla ovat sekä diat että tapahtuman Padlet-seinä. Olet tervetullut täydentämään sitä vielä workshopin jälkeenkin. Niin itsekin tein, sillä workshopissa etenimme enemmän keskustellen kuin kirjoittaen.

Itse ajattelen Padletia digitaalisena fläppitauluna. Se toimii niin yksittäisen oppijan kuin ryhmänkin kommenttien, linkkien ja vaikka kuvien koontipaikkana. Sitä voi käyttää myös materiaalien kokoamisen ja nykyisin myös vuorovaikutusympäristönä, jos sallii viestien kommentoinnin. Padlet toimii myös yksinkertaisena blogityylisenä palveluna, kun tarvitaan työssäoppimispäiväkirjaa. Tällöin kannattaa valita asetuksista viestit aikajärjestykseen virraksi ja määritellä, kuka sisältöjä voi lukea ja kuka kommentoida.

Padlet lienee yksi suomalaisoppilaitosten suosistuimista sovelluksista. Voit kokeilla sitä alla osallistumalla workshopin keskusteluun, mikä onnistuu kirjatumatta. Jos haluat luoda omia Padletteja, täytyy sinun kirjautua. Sovellus on helppo ja kieleksi voi vaihtaa suomen. Verkosta löydät myös tekemäni ohjediat sekä esimerkkeinä julkiset Padlettini.





Padletiin tuot helposti myös oman kuvakkeen otsikon viereen (esim. alla osa hankelogosta) sekä oman taustakuvan, jonka kannattaa olla vektorikuva. Niitä voit etsiä mm. 
Pixabaysta, joka jakaa kuvat CC0-linsessillä eli niitä saa käyttää jopa tekijää/kuvaajaa ja lähdettä mainitsematta.


Tehty Padletilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.