Konferenssissa keikuttelin huolettomasti iPadia, kun ei tarvinnut pelätä sen tipahtamista. Kuva: Auli Nikkanen |
Kävelinpä sitten huhtikuussa ITK-konferenssissa Ilona IT Oy:n ständin ohi ja pysähdyin juttelemaan Risto Korhosen kanssa. Hän katsoi iPadiani, laittoi sen Gripcase-suojakuoreen ja otti ainakin kahdeksan askelta taaksepäin. Sitten hän sanoi testaavansa tablettini liikerataominaisuutta ja samassa heitti sen minulle korkeassa kaaressa. Ilmeeni olisi kuulemma ollut valokuvan arvoinen ja tabletin piiiiiitkän ilmalennon aikana noussut hiki pysyi iholla kauan, mutta tabletti selvisi lennosta naarmuitta.
Näin sain suojakuoren lahjaksi. Ensivaikutelma Gripcasesta oli vähän iso ja kolho, mutta innostuin ajatuksesta kokeilla sitä. Itsellenikin yllätyksesi ihastuin siihen lähes samantien. Enää ei tarvinnut joka välissä tunkea tablettia käsilaukkuun, kun siirryin esitystilasta toiseen. Sitä oli helppo ja turvallista kantaa kahvasta ja näin se oli koko ajan käytettävissä kuvaamiseen ja konferenssiohjelman tutkimiseen.
Illemmalla useasta käsityöharrastajasta koostuva pöytäseuruemme innostu ideoimaan, miten suojakuoresta voisi tuunata käsilaukun. Kun siihen lisäisi paksuutta sentin, saisi mukaan puhelimen, rahat, avaimen ja huulipunan. Sitten vielä koristeellinen olkahihna ja olisin valmis konferenssi-illanviettoon!
Minulle on tärkeää, että kaikki painikkeet ovat koko ajan käytettävissä, mutta tabletin kantokahvaa en ennen Gripcasen kokeilemista ollut osannut kaivata. Nyt kuukauden kokemuksen jälkeen ainoana miinuksena koen tuotteen kumimaisen hajun, joka hälvennee vielä lisää ajan myötä.
Vedän paljon koulutuksia, missä liikutaan omien laitteiden kanssa ympäri koulua tai luokkatilaa esimerkiksi mobiiliradan rastilta toiselle. Kaikilla opettajilla ei vielä mobiililaitteita ole, joten usein lainaan omat tablettini osallistujille. Gripcasen ansiosta voin entistä turvallisemmin lainata iPadia muille ja on varmastikin lainaajallekin mukavampi, kun se on suojattu tipahtamisen varalta.
Vedin hiljattain tvt-veson ja tuolloin huomasin, että suojakuoren ansiosta käytin iPadia enemmän kuin aiemmin. Kun käytössä on tietokone ja tykki, jää iPad usein siksi aikaa vähemmälle käytölle. Nyt se kulki mukana kiertäessäni välillä audiotoriossa työskentelyä ohjaamassa, sillä se vain oli niin helppo napata kahvasta mukaan. Näin pystyin näyttämään siitä osallistujille eri toimintoja, sen sijaan, että säntäisin aina luokan eteen koneelta näyttämään.
Kuukauden kokemuksella voin suositella tätä suojakuorta erityisesti tilanteisiin, missä ollaan mobiilisti oppimassa eli liikutaan laitteen kanssa. Ihan aina se ei kotisohvalla ole käytössä, mutta tätähän voi käyttää tilanteen mukaan, kun suojan saa helposti irti ja taas takaisin tarvittaessa. Tosin sitähän ei etukäteen tiedä, milloin tabletti tipahtaa. Meidän viisihenkisestä perheestä minä olen pitkään ollut ainoa, jonka kaikkien mobiililaitteiden näytöt ovat ehjiä.
- - - - -
Tämä on ensimmäinen kerta, kun blogissani kirjoitan lahjaksi saamastani tuotteesta. Arvostelua ei minulta edellytetty eikä edes pyydetty, vaan halusin itse kirjata kokemuksiani osana ITK-konferenssin muuta raportointia. Muut bloggaukseni tapahtumasta löydät kootusti tämän bloggauksen lopusta. Kokemuksia eri laitteista olen toki jonkun kerran tänne kirjoittanut aiemminkin. Blogini toiseksi luetuin juttu on elokuulta 2013. Tuolloin kerroin kokemuksiani Lumia 820 -puhelimesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.