8.1.2014

Twitter - diani ja muutama ajatus

Kuva: Eric Langhorst
Twitter, a powerful collaboration tool for teachers
Tammikuu alkoi Twitter-diojeni päivittämisellä ja ne löytyvät tämän bloggauksen lopusta. Sitä ennen muutama ajatus palvelusta kuluneena vuonna sekä tänä keväänä.

Oheisen kuvan teksi on hyvä kärjistys, mutta kertoo samalla Facebookin ja Twitterin keskeisestä erosta, joka tosin on viime vuosina molempien palveluiden monipuolistuessa vähän loiventunut. Jatkan silti kärjistämistä: Facebookissa mä olen sun kaveri ja sä mun kaveri. Kaveriksi pyydetään niitä, jotka jo tunnetaan. Twitterissä voi sen sijaan seurata ketä tahansa: rehtori opiskelijoita tai opetusministeriä, yhteiskuntaopin kurssilaiset poliitikkoja ja opettaja vaikka käyttämänsä oppikirjan kirjoittajia, muita alan edelläkävijöitä tai seminaarien hyviä puhujia. Tai ylipäätään ihmisiä ja organisaatioita, joita kiinnostavat samat asiat. Suhteen ei tarvitse olla vastavuoroinen eikä elinikäinen, mutta ilman vuorovaikutusta paljon jää kokematta.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytöstä kiinnostuneille suosittelen keväällä erityisesti kahta tapahtumaa, jotka tulevat Twitterissäkin näkymään. Viesteihin eli tviitteihin tiivistetään keskeinen sisältö, joten pelkkä virtuaaliosallistuminenkin voi olla antoisaa. Kokeile vaikka!
  • BETT-messut Lontoossa 22.-25.1. Tunnuksella #BETT2014 voi seurata tapahtumaa kymmenien tuhansien osallistujien näkökulmasta. Tunnuksella #finnbett tviitataan suomeksi (ja ruotsiksi?). Mukana oli vuosi sitten 428 suomalaista, joten pöhinää verkossa on tarjolla niin etukäteen matkasuunnitelmia tehtäessä kuin jälkikäteen matkaraportteja jaettaessa.
  • ITK-konferenssi 9.-11.4. tunnuksenaan #itk2014. Lisäksi kullakin esityksellä on ohjelmassa mainittu tunnus. 

Olen ollut pian viisi tuotta Twitter-fani. Se vain on niin erinomainen palvelu. Jos et siellä ole tai et vielä(kään) innostu mukaan, voit sopivan tilaisuuden tullen kokeilla aloittaa jonkun kokouksen tai oppitunnin heijastamalla jonkun Twitter-tunnuksen (hashtag) taululle. Lukion opettajanhuoneessa voisi toimia sähköisiin yo-kokeisiin viittaava tunnus #digabi tai joku em. konferenssien tunnuksista. Oppijoiden kanssa voi kokeilla jotain ajankohtaista oppiaineeseen liittyvää teemaa. Tviitit näkyvät mm. seuraavien palveuiden kautta:

Otteita omasta Twitterin käytöstäni 

Omat diat on toki syytä tehdä niin, että niistä voi olla ylpeä, mutta tahdon tässä nostaa esiin toisenkin, erinomaisesti jäsennellyn Esa Kukkasniemen diasarjan Twitteristä otsikolla Twitter - How I use it?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.