28.8.2013

QR-koodit - tuttu juttu?

Tästä QR-koodista pääset erään
erinomaisen hankkeen
tuotosnäyttelyyn.
QR-koodit ovat kuvalinkkejä, jotka ovat yleistyneet älypuhelinten myötä. Tarkkaile vaikka aamun lehteä, postilaatikkoon tulvivia mainoksi tai kaupasta kotiin kantamiasi pakkauksia. Yhä useammin tarkemmat tiedot kuten katalogit, käyttöohjeet tai reseptit löytyvät QR-koodin takaa, mille on tarjoiltu myös suomennosta ruutukoodi. Koodin avulla perinteiseen paperiseen esitteeseen voidaan tuoda esimerkiksi videosisältöä.

QR-koodin lukeminen onnistuu helposti älypuhelinten ja tablettien maksuttomilla QR-koodien lukijoilla. Myös niiden tekeminen on äärettömän helppoa. Mene osoitteeseen: www.qr-koodit.fi/generaattori Jos haluat, että koodista pääsee tietylle verkkosivulle, valitse URL, kerro sitten verkko-osoite ja luo koodi. Siinä se.

Tässä muutama esimerkki opetuksen maailmasta:
  • Osallistujien käyntikorttitiedot, oman blogin tai hankkeen linkki konferenssin nimilapussa
  • Opetus perustuu vielä pitkälti paperisiin kirjoihin ja monisteisiin. Tällöin QR-koodien avulla saadaan paperille rikastettua sisältöä, esim. helposti luettava linkki videoon ja vaikka suora linkki sähköiseen ympäristöön, missä käsiteltävästä aiheesta käydään keskustelua.
  • Mobiilikesäkoulun iltaohjelmassa joka toinen sai QR-koodin. Heidän piti etsiä pari, jolla ei ole koodia, mutta on mobiililaite kuulokkeineen. Kun parit olivat löytyneet, luettiin yhdessä koodi. Sen takaa löytyi musiikkikappale, mikä sitten yhdessä tanssittiin. Kukin siis kuunteli musiikin kuulokkeilla, joten jokaisella parilla oli erityylinen ja eri pituinen tanssi.



-  -  -
Tämä bloggaus on julkaistu samanaikaisesti myös PAOK-verkoston blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.