9.3.2013

Museot ja hissan opet somessa

Luin eilen Twitterin kautta vinkatusta Tietokone-lehden uutisesta, että polttopuukauppa käydään yhä useammin netin kautta, mm. Metsäkeskuksen ylläpitämässä halkoliiteri.comissa. Ei enää ole ammattialaa, mille valmistuva ei tarvitsisi tieto- ja viestintätekniikan ja sosiaalisen median osaamisesta. Kenties hienoimmat (ja kalleimmat) sovellukset olen viimevuosina nähnyt Euroopan suurkaupunkien museoissa.

Suomen museoliiton tutkimuksen mukaan 79 % museoista on Facebookissa ja se onkin käytetyin palvelu vuorovaikutukseen. Mobiilipalveluita käyttää vain 9 % museoista, mutta moni totesi sen kehittämisen olevan seuraava askel. Kokosin alle muutamia yksittäisiä esimerkkejä siitä, miten suomalaiset museot somessa vaikuttavat. Moni niistä tarjoaa myös opastuksia ja tulostettavia tehtäviä vierailijoille, mutta aina ei voi lähteä paikanpäälle.


Sosiaalisen median hyödyntäminen historian ja yhteiskuntaopin opetuksessa from Matleena Laakso

PS. Ensi maanantaina 11.3. on Open Education Weekin hengessä toteutettava Jaa jotain -teenmapäivä. Tavoite on yksinkertainen: mahdollisimman moni laittaa jotain oppisisältöä avoimesti saataville nettiin. Lisätietoja: Facebook-ryhmästä ja Twitteristä tunnuksella #jaajotain, lue myös ohjeita jakamiseen ja sieltä linkki klo 14-15 olevaan webinaariin.

PS2 eli täydennys myöhemmin: Helsingin työväenopiston Juhana Mykrän perusteellinen diaesitys Sukututkijan tärkeimmistä nettipalveluista.

2 kommenttia:

  1. Lisää museoblogeja: Museoliiton blogin oikeassa reunassa.
    Muitakin historiablogeja: Agricolan sivulla

    VastaaPoista
  2. Hienoa, kiitos Kaisa vinkeistä! Jaa jotain -päivän antia selatessani löysin Elimäen lukion yhteiskuntaopin dioja, joita ainakin Kari Rajala on tehnyt. Niihin voi tutustua täällä: http://www.slideshare.net/yhkurssit/presentations
    Muutenkin nyt kannattaa lähipäivinä olla korvat höröllä sosiaalisessa mediassa (hakusanalla jaajotain), sillä valtavasti ovat opettajat innostuneet omastaan jakamaan. Erich Frommin sanoin: Ei se ole rikas, jolla on paljon, vaan se, joka antaa paljon.

    VastaaPoista

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.