OnEdu, eSmart ja Zine

Tältä sivulta löydät aina uusimmat koulutusmateriaalini suomalaisen Mobie Oy:n OnEdu-/eSmart-oppimisympäristöstä ja Zine-julkaisuista. SlideShare ei enää mahdollista sen kautta jaettujen diojen päivittämistä (ks. lisätiedot), mutta tuon jatkossa tarpeen mukaan alle uusia diasarjoja.
You will also find these materials in English and a web site in Chinese.


Tarvitsetko apua Mobie OnEdun/eSmartin ja Zinen hyödyntämisessä?


Mobie OnEdu/eSmart-oppimisympäristö


Oppilaitosten Mobie OnEdu-oppimisympäristö ja yritysten Mobie eSmart -koulutusympäristö toimivat kaikilla laitteilla käyttöjärjestelmästä riippumatta. Ympäristöt on kehitetty yhteistyössä sadan suomalaiskoulun kanssa ja muokattu sen jälkeen vastaamaan yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin, suomeksi ja useilla vierailla kielillä. Tällä hetkellä Mobie eSmartia käytetään etenkin yrityksissä, Suomessa ja kansainvälisesti. MobieShopin kautta esimerkiksi oppilaitokset ja pienyrittäjät voivat hankkia palvelun käyttöön vaikka yksittäisiä koulutuksia varten.

2016 julkaistun uuden version myötä oppimisympäristöön on tullut runsaasti uusia työkaluja. Sisältöä voi muokata Visual Composerin työkaluilla ja H5P-tehtävillä luodaan interaktiivisia tehtäviä (ks. esimerkkitehtävät ja ohjevideot).

Hyvä suunnittelu säästää aikaa. Kun kurssin tavoitteet ovat selvillä, suunnittellaan kurssin rakenne. Pääkohdat tulevat lukuihin ja niiden alle voi luoda haluamansa määrän kappaleita (esim. oppitunti tai muu kerralla opiskeltava kokonaisuus). Näihin kurssirakenteen keskeisiin käsitteisiin (kurssi-luku-kappale) sinut johdattaa seuraava lyhyt animaatio.Mobie Zine -julkaisut


Mobie Zine on HTML5-verkkojulkaisu, joka on luettavissa kaikilla laitteilla. Julkaisuja voi lukea myös offline-tilassa, mikäli julkaisun tekijä on tämän ominaisuuden valinnut käyttöön. Zine on osa OnEdua/eSmartia, mutta se on saatavilla myös erillisenä palveluna. Tutustu esimerkkeihin:

Mobie Zine -julkaisut from Matleena Laakso


Lomake-työkalu


Helppokäyttöisen lomaketyökalun avulla voidaan koota mm. koulutus- ja asiakaspalautetta tai kerätä tietoja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Voit tehdä myös lomakkeen, minkä avulla oppijat tai asiakkaat lähettävät artikkeliluonnoksensa yhteiseen Zine-julkaisuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti