OnEdu, eSmart, Zine ja H5P

Mobie eSmart/OnEdu on suomalaisen Mobie Oy:n WordPressin päälle rakentama sähköinen oppimisympäristö. Olen kouluttanut sen käyttöä vuodesta 2014 yrityksille, oppilaitoksille ja julkishallinnolle Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kouluttamisen ohella olen rakentanut yrityksille verkkokursseja heidän omista materiaaleistaan.

Tältä sivulta löydät aina uusimmat koulutusmateriaalini Mobie eSmartista, Zine-julkaisuista sekä H5P-työkaluista (diat ja esimerkit ja lisää esimerkkejä). H5P:llä voi luoda sisältöä WordPressin ohella myös Moodleen ja Drupaliin, tietyin rajoituksin muuallekin.
You will also find these materials in English and Mobie-web site in Chinese.


Tarvitsetko apua Mobie eSmartin hyödyntämisessä?Mobie OnEdu/eSmart-oppimisympäristö ja H5P-työkalut


Yritysten Mobie eSmart -koulutusympäristö ja oppilaitosten Mobie OnEdu-oppimisympäristö toimivat kaikilla laitteilla käyttöjärjestelmästä riippumatta. Ympäristöt on kehitetty yhteistyössä sadan suomalaiskoulun kanssa ja muokattu sen jälkeen vastaamaan myös yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin, suomeksi ja useilla vierailla kielillä. Alkuvuodesta 2018 julkaistun Mobie Academyn kautta esimerkiksi oppilaitokset ja pienyrittäjät voivat hankkia palvelun käyttöön myös yksittäisiä koulutuksia varten.

Hyvä kurssiympäristön suunnittelu säästää aikaa. Kun oppimistavoitteet ovat selvillä, suunnittellaan ja luodaan kurssin rakenne. Pääkohdat tulevat lukuihin ja niiden alle voi luoda haluamansa määrän kappaleita (esim. oppitunti tai muu kerralla opiskeltava kokonaisuus). Näihin kurssirakenteen keskeisiin käsitteisiin (kurssi-luku-kappale) sinut johdattaa seuraava lyhyt animaatio.

Mobie OnEdu2.0 ja eSmart from Matleena Laakso
Vanhan version ohjediat (2016)


Matleenan H5P-esimerkkejä löydät Snellmanin ja h5p.org:n ympäristöistä. Kannattaa tutustua myös Jari Sarjan H5P - Interaktioita helposti –oppaaseen ja h5p.org-sivun esimerkkeihin ja ohjeisiin.


H5P-työkalut (kesä-18) from Matleena Laakso


Mobie Zine -julkaisut


Mobie Zine on HTML5-verkkojulkaisu, joka on luettavissa kaikilla laitteilla. Julkaisuja voi lukea myös offline-tilassa, mikäli julkaisun tekijä on tämän ominaisuuden valinnut käyttöön. Zine on osa OnEdua/eSmartia, mutta se on saatavilla myös erillisenä palveluna. Tutustu esimerkkeihin:

Mobie Zine -julkaisut from Matleena Laakso


Lomake-työkalu


Helppokäyttöisen lomaketyökalun avulla voidaan koota mm. koulutus- ja asiakaspalautetta tai kerätä tietoja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Voit tehdä myös lomakkeen, minkä avulla oppijat tai asiakkaat lähettävät artikkeliluonnoksensa yhteiseen Zine-julkaisuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti