30.8.2010

Innostuin Twitteristä

Facebook ja Twitter ovat Suomessa viime vuonna eniten uusia käyttäjiä saaneita sosiaalisen median (somen) palveluita. Twitterissä yksittäisten kännykästä tai tietokoneelta lähetettävien viestien eli tweettien sisältö on tiivistettävä 140 merkkiin. Käytössä on muutama oma lyhenne ja usein mukaan liitetään linkki, missä aiheesta kerrotaan lisää.
Jarmo Viteli avaa ITK-konferfenssin keväällä 2010.
Aloitin Twitterin käytön reilu vuosi sitten ja alkuun pidin sitä teemapäiväkirjana. No, eihän se ketään kiinnostanut ja vuorovaikutus puuttui lähes tyystin. Keväästä alkaen olen etsinyt sille ammatillista käyttöä ja silloin todella innostuin. Kun Facebookissa kommunikoidaan usein tuttujen kanssa, Twitterissä voin valita vapaasti, keitä haluan seurata. Minulle tämä on tweettaamisen keskeinen idea.

Kun katsot minun Twitter-tiliäni http://twitter.com/MatleenaLaakso, näet vain kirjoittamani viestit tai ne jotka olen muilta välittänyt seuraajilleni. Kirjautumalla sivulleni sisään, näen sekä omat että seuraamieni henkilöiden viestit. Tällä hetkellä seuraan somen ja tvt:n opetuskäytön uutisia ja muutamia alan guruja, jaan linkkejä sekä kutsun osallistujia erilaisiin alan tapahtumiin. Kesällä seurasin myös ruotsalaisen lehden kautta Viktorian häitä ja heinä-elokuussa partioleiri Kilkkeen tweettejä.

Olin keväällä parissa tapahtumassa missä tervetulotoivotusten yhteydessä kerrottiin tilaisuuden Twitter-tunnus eli hashtag. Se mahdollisti tilaisuuden teemojen kommentoimisen reaaliaikaisesti, mutta myös ajatusten jakamisen ja verkostoitumisen tilaisuuden jälkeen. PAOKin hashtag on #paokhanke, liitäthän sen kaikkiin PAOKiin liittyviin viesteihin! Kun klikkaat kyseistä hashtagia, näet myös mitä muut ovat siitä kirjoittaneet.

Twitteristä on kirjoitettu suomenkielinen kirja (Haavisto 2009) http://www.twitterkirja.fi/kirja/
Oppaita löytyy myös verkosta:


Mistä somen välineestä sinä olet viime aikoina innostunut?
 
-    -    -
Bloggaus julkaistu alkuperin PAOK - Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelman blogissa: http://paokhanke.ning.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostien suuren määrän vuoksi käytössä on kommenttien ennakkohyväksyntä.