19.3.2020

Vinkkejä etäopetukseen

Tärkeimmät hashtagit koronan vuoksi etäopetusta järjestäville.
Koostin tähän linkkivinkkejä etäopetukseen ja digityökaluihin liittyen, sillä käytännössä kaikki Suomen koulut ovat 18.3.2020 alkaen voimaan astuneen valmiuslain määräysten perusteella etäopetuksessa.

Linkeistä löytyy vinkkejä myös etäohjaukseen, etäkokouksiin ja etätyöhön. Olen päivittänyt listausta vuoden aikana monesti. Lisäksi jaan runsaasti vinkkejä uusissa bloggauksissa ja somessa etenkin Twitterissä ja opetusalan Facebook-ryhmissä.

Viime vuonna 34 % koulutuksistani tapahtui verkossa. Nyt yhtä vaille loputkin on kevään osalta siirretty verkkoon. Pyrin niiden yhteydessä tarjoamaan kyselytunteja myös muista kuin juuri koulutusten teemoista. Somessakin saa kysyä apua ja talkoohengellä autan niin paljon kuin vain ehdin.


Vinkkejä etäopetukseen poikkeustilanteessa


Digityökalujen ohjeita ja valmiita materiaaleja


Teams- ja O365 -ohjeita


Kieltenopetuksen vinkkejä


Somessa hashtagit #digipeda ja #etäopetus

  • Twitterissä tärkeimmät hashtagit ovat #digipeda ja #etäopetus Niillä jaetaan valtavasti vinkkejä, ajatuksia ja materiaaleja. Huomaa, etttä voit lukea viestejä kirjautumatta tai opetella Twitterin käytön (ks. bloggaus ja tallenne).
  • Verkossa ideoiden ja materiaalien jakaminen ja toisten auttaminen ei toki ole mitään uutta. Nyt varmastikin saadaan #digipeda-hashtag Suomen opettajille tutuksi. Se jää käyttöön koronan jälkeenkin. #etäopetus ei ole hashtagiksi yhtä hyvä ääkkösen vuoksi, mutta toimii toki sekin.


Kevään korona-ajan bloggaukseni ja muita maalis-toukokuussa 2020 uusia tai päivitettyjä lähteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että haluat kommentoida! Roskapostimäärän vuoksi olen ottanut käyttöön kommenttien hyväksynnän.